26 πρόσωπα χάνουν τα «χρυσά» διαβατήριά τους

Πέντε Κινέζοι, εννιά Ρώσοι, ένας Ιρανός, ένας Μαλαισιανός, δύο Κενυάτες, και οκτώ άτομα από την Καμπόζη.

Article featured image
Article featured image


Σε αποφάσεις σχετικά με τα σκάνδαλα περί αλόγιστων παραχωρήσεων κυπριακών υπηκοοτήτων προχώρησε το Υπουργικό Συμβούλιο, ανακοινώνοντας την ανάκληση 26 διαβατηρίων, τα οποία δόθηκαν σε πρόσωπα τα οποία όπως φαίνεται, δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης ανάφερε ότι το Υπουργικό αποφάσισε έναρξη διαδικασίας αποστέρησης διαβατηρίων από 26 πρόσωπα που έχουν πολιτογραφηθεί, λέγοντας ότι προνοείται παράλληλα η σύσταση τριμελούς επιτροπής για την εξέταση των διαδικασιών και την υποβολή συμπερασμάτων στο Υπουργικό. Στην τριμελή επιτροπή συμμετέχουν η Γενική Λογίστρια ως πρόεδρος, η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και η Νομική Υπηρεσία.

Όπως ανέφερε ο κ. Πετρίδης, το Υπουργείο Εσωτερικών καλείται να βρει την ορθή φόρμουλα για την αφαίρεση των υπηκοοτήτων από τα εν λόγω πρόσωπα, ενώ θα διερευνηθούν κι άλλες περιπτώσεις.

Ερωτηθείς σχετικά ο ΥΠΕΣ απάντησε ότι μερικές περιπτώσεις εξ’ αυτών αφορούν ονόματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, ενώ τα 26 ονόματα εμπλέκονται συγκεκριμένα σε 9 επενδυτικές πράξεις.

Οι ανακλήσεις αφορούν πέντε Κινέζους, εννιά Ρώσους, έναν Ιρανό, ένα Μαλαισιανό, δύο Κενυάτες, και οκτώ άτομα από την Καμπόζη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ