Έδεσαν άλογο στο πίσω μέρος αυτοκινήτου και το έσερναν από το κεφάλι για 100 μέτρα

Το βίντεο -που ανέβηκε στα social media- προκάλεσε την οργή των χρηστών, και την επέμβαση της Αστυνομίας.

Article featured image
Article featured image

«Το άλογο δεν έφευγε από το ράντσο, έτσι ο John αναγκάστηκε να το τραβήξει με το αυτοκίνητο για να το απομακρύνει. Δεν καταλάβαινε διαφορετικά, ήταν βλάκας», ήταν οι πρώτες δηλώσεις της γυναίκας που εμφανίστηκε ως ιδιοκτήτρια του αλόγου και αυτή που τράβηξε και ανέβασε το βίντεο στο Facebook.

Το περιστατικό που συνέβη την περασμένη Κυριακή σε ράντσο του Grand County, του Κολοράντο, έγινε γνωστό μέσα από ένα βίντεο που ανέβασε στο Facebook η ιδιοκτήτρια του αλόγου, το οποίο δείχνει το ζώο δεμένο στο πίσω μέρος ενός αγροτικού, με το αυτοκίνητο να επιταχύνει σέρνοντας το άλογο από το κεφάλι, μέσα στα χιόνια. Το άλογο, μάλιστα, φαίνεται ξεκάθαρα πως προσπαθεί να αντισταθεί τραβώντας προς τα πίσω, μάταια ωστόσο, καθώς το παγωμένο έδαφος, αλλά και η δύναμη του αυτοκινήτου, το αναγκάζουν να εγκαταλείψει τις προσπάθειες και να σέρνεται από το όχημα για περίπου 100 μέτρα, σε ένα χιονισμένο γήπεδο ποδοσφαίρου.




Όπως ήταν αναμενόμενο, το βίντεο προκάλεσε χιλιάδες αντιδράσεις με τους χρήστες να καταγγέλλουν την κακοποίηση ζώου στην αστυνομία και να ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Δύο μέρες αργότερα, και αφού το ζήτημα είχε πάρει μεγάλη έκταση, οι τοπικές Αρχές ανακοίνωσαν πως οι ιδιοκτήτες του Trigger, έτσι ονομάζεται το άλογο, John και Amber Saldate, κατηγορούνται για κακοποίηση ζώου, κάτι το οποίο θεωρείται πλημμέλημα στο Κολοράντο.

Ο σερίφης του Grand County Brett Schroetlin, δήλωσε πως η υπόθεση προκάλεσε μεγάλη δημόσια ανησυχία. «Λάβαμε αμέτρητα μηνύματα, email και παράπονα από παντού για την υπόθεση. Δεν τόλμησα καν να μετρήσω πόσα ήταν στο σύνολο», ανέφερε στη Διάσκεψη Τύπου.

Παράλληλα ο σερίφης ανέφερε πως η αστυνομία έχει εκδώσει ένταλμα έρευνας των ιδιοκτητών, με σκοπό να πάρουν τον Trigger και να το μεταφέρουν στο Colorado Humane Society. Ο κτηνίατρος που εξέτασε τον Trigger δεν ανέφερε κάποια εμφανή τραύματα, ωστόσο το άλογο το οποίο εμφάνισε ιδιαίτερες ευαισθησίες, έλαβε φαρμακευτική αγωγή για τον πόνο.

Πριν απαγγελθούν οι κατηγορίες, η γυναίκα που εμφανίστηκε ως ιδιοκτήτρια του Trigger, μίλησε ανώνυμα στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS4, αναφέροντας πως «Έχασα τη δουλειά μου εξ αιτίας αυτής της υπόθεσης. Αναστάτωσα πολλούς ανθρώπους. Ανάγκασα το άλογό μου να περάσει κάτι, το οποίο δεν θα έπρεπε. Έκανα λάθος. Κάποιες φορές παίρνεις λάθος αποφάσεις, οι οποίες μπορεί να σου καταστρέψουν τη ζωή».

Η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση, με τις Αρχές να ζητούν από τους πολίτες να κάνουν υπομονή, μέχρι να βγει το τελικό πόρισμα της έρευνας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ