Τι συμβαίνει με την βασίλισσα Ελισάβετ και το θρόνο;

Η είδηση της «Sun» που αναστάτωσε τη Μεγάλη Βρετανία.

Article featured image
Article featured image

Για παραίτηση της Βασίλισσας Ελισάβετ κάνει λόγο δημοσίευμα της βρετανικής Sun, η οποία μάλιστα θέτει ως χρονοδιάγραμμα την επέτειο των 95 ετών από τη γέννησή της, δηλαδή σε 18 μήνες από τώρα.

Ένεκα αυτού, ο πρίγκιπας Κάρολος ετοιμάζεται να αναλάβει την «ηγεσία» της βασιλικής οικογένειας, παίρνοντας το χρίσμα από τη μητέρα του βασίλισσα Ελισάβετ, αφού σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sun, υπάρχει έντονη φημολογία περί αναβάθμισης του Καρόλου σε «σκιώδη βασιλέα» ή ακόμα και σε αντιβασιλέα.

Ο 71χρονος διάδοχος του βρετανικού θρόνου, ο οποίος πιστεύεται ότι έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση για απομάκρυνση του αδερφού του πρίγκιπα Άντριου από το παλάτι, μετά την αποτυχημένη συνέντευξή του στο BBC έχει ήδη αρχίσει την προπόνηση για αυτή τη πολύ σημαντική θέση.

Σημειώνει δε ότι τα 95 έτη ήταν η ηλικία στην οποία αποχώρησε από το προσκήνιο και ο δούκας του Εδιμβούργου πρίγκιπας Φίλιππος.

Το δημοσίευμα επισημαίνει, μάλιστα, ότι η βασίλισσα Ελισάβετ περιόρισε τις επίσημες δημόσιες εμφανίσεις της, από 332 το 2016 σε 283 το 2018.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ