Στην Κύπρο ένα από τα καλύτερα Blues σχήματα της Ελλάδας

Οι Nick and the Backbone, ένα από τα καλύτερα Blues σχήματα της Ελλάδας τα τελευταία 20 χρόνια, έρχονται στην Κύπρο για δύο συναυλίες.

Article featured image
Article featured image
Το Texas Blues συναντά το Chicago.


Με βαθιά ιστορία και δεκάδες συνεργασίες με διεθνείς καλλιτέχνες του Blues, οι NICK AND THE BACKBONE – με μεγάλη δισκογραφία και αμέτρητες εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη – αποτελούν ένα από τα πιο ηλεκτρικά «Blues power» σχήματα της χώρας και ένα από τα δυναμικότερα στο είδος τους στην Ευρώπη.

Οι NICK AND THE BACKBONE είναι το συγκρότημα το οποίο δημιουργήθηκε το 1996 από τον Νίκο Ντουνούση, γνωστός από τα 12 του χρόνια με τους Blues Wire. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Blues κιθαρίστες στην Ελλάδα και ένας από τους καλύτερους του είδους στην Ευρώπη. Η μοναδική μουσική του δράση έχει προσελκύσει τα ελληνικά ακροατήρια στο Blues και συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση της Ελληνικής μοντέρνας μουσικής σκηνής.


Το προσωπικό υλικό του Νίκου Ντουνούση, διοχετεύεται στο συγκρότημα μαζί με διασκευές από θρύλους της κιθάρας, όπως οι Stevie Ray Vaughan, Freddie King, Muddy Waters, Albert King, B.B. King, Fabulous Thunderbirds, Albert Collins, Eric Clapton και Jimmy Hendrix.

Την περίοδο 1997-98 το γκρούπ πραγματοποιεί δύο επιτυχημένες περιοδείες σε συνεργασία με τον Ελληνοαμερικανό θρύλο της γενιάς του Chicago Blues Nick Gravenites και συνεργάζεται με άλλους καλλιτέχνες του Blues όπωs o Louisiana Red, ο Johnny Nicolas η Nelly Travis και ο Phil Guy. Το 1999 κυκλοφορεί η πρώτη δισκογραφική δουλειά των NICK and the BACKBONE με τιτλo “Cracking Under Pressure”, σε συνθέσεις του Νίκου και με την συμμετοχή του Nick Gravenites στο τραγούδι. «Το Τexas Blues συναντά το Chicago» γράφουν οι κριτικές του δίσκου, με ευρωπαϊκές πινελιές τύπου Eric Clapton απο τα χέρια του Νίκου και ωμό, δυνατό, «Τεξάνικο» τύπου Stevie Ray Vaughan & Double Trouble ήχο.

Νίκος Ντουνούσης – Φωνή και Κιθάρα
Γιώργος Σμυρνής – Μπάσο
Αλέξανδρος Αποστολάκης – Τύμπανα


ΛΕΥΚΩΣΙΑ, Downtown Live, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, 20:00. Κρατήσεις: 99810011

ΛΕΜΕΣΟΣ, Ravens Music Hall, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, 19:30. Κρατήσεις: 99614100

€15 Προπώληση / €20 στην Είσοδο

< Part of the Hoodoo Blues Nights >
Πληροφορίες: 99498642

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ