Το Facebook αλλάζει λογότυπο (και όχι μόνο) επιχειρώντας ένα δυναμικό rebranding

Όλοι εμείς (οι χρήστες) θα αρχίσουμε να βλέπουμε και να βιώνουμε τις αλλαγές μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Article featured image
Article featured image


Όπως κάθε μεγάλη εταιρεία, και δη μεγέθους Facebook έπειτα από κάποια χρόνια παρουσίας, οφείλει να ανανεώνεται και να φρεσκάρεται για να είναι up-to-date. Πόσο μάλλον δε όταν αυτή η εταιρεία βγαίνει σχεδόν αλώβητη από έναν τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο, όπως αυτό της Cambridge Analytica. Τότε η αλλαγή είναι μάλλον επιβεβλημένη.



Μετά, λοιπόν, από ένα εύλογο διάστημα αναμονής, έως ότου ξεφουσκώσει εντελώς το σκάνδαλο, ο τεχνολογικός κολοσσός αποκάλυψε χθες, Δευτέρα, το νέο του λογότυπο.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, οι σχεδιαστές του λογότυπου είχαν στο μυαλό τους «την καθαρότητα και την ειλικρίνεια» την ώρα του σχεδιασμού ενώ χρησιμοποιήθηκαν «εναρμονισμένα κεφαλαία γράμματα». Το FACEBOOK θα χρησιμοποιεί πλέον «δυναμικά χρώματα», με το λογότυπο να «αλλάζει ανάλογα με το περιβάλλον του».

Το νέο λογότυπο θα αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του στις διάφορες υπηρεσίες του κολοσσού μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ οι υπηρεσίες Instagram και Whatsapp, που ανήκουν στο Facebook, θα ενημερώνουν τους χρήστες ότι είναι θυγατρικές εταιρίες. Παράλληλα και μετά την πλήρη εφαρμογή του νέου λογοτύπου, η εταιρεία ενημέρωσε πως έρχονται και άλλες αλλαγές στη δημοφιλή πλατφόρμα και τις θυγατρικές της εταιρείες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ