Ο Eros Ramazzotti μιλά αποκλειστικά στη Madame Figaro Κύπρου

Λίγο πριν την μεγάλη του συναυλία στην Κύπρο (7/11), ο Ιταλός τραγουδιστής Eros Ramazzotti μιλάει για πρώτη φορά σε κυπριακό Μέσο, για όλα όσα τον εμπνέουν, τον προβληματίζουν, τον θυμώνουν, αλλά και τον κάνουν να νιώθει περήφανος.

Article featured image
Article featured image

Ερωτεύεται παθιασμένα και πολύ. Άλλωστε οτιδήποτε διαφορετικό θα ήταν οξύμωρο και αντίθετο στο κάρμα του. Στα 35 χρόνια καριέρας του έχει υμνήσει τον έρωτα όσο λίγοι τραγουδιστές, επιμένοντας ιταλικά, μία γλώσσα η οποία εκτός από τη μητρική του χαρακτηρίζει και ως «την ερωτική του».

Οι δίσκοι του μέχρι σήμερα έχουν πουλήσει πέραν των 60 εκατομμυρίων αντιτύπων σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει συνεργαστεί επί σκηνής με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της κλασσικής και της pop σκηνής.

Και παρότι κάποιος θα ένιωθε γεμάτος και ίσως κουρασμένος έπειτα από όλα αυτά, ο ίδιος δηλώνει «συναισθηματικά πρωτάρης» κάθε φορά που γράφει ένα καινούργιο τραγούδι ή βγαίνει στη σκηνή για μία ακόμα συναυλία. Όπως τότε, όταν ξεκινούσε στα δεκαεννιά του…

Την ίδια ανυπομονησία και ενθουσιασμό νιώθει και για την πρώτη του συναυλία στην Κύπρο για την οποία, όπως μας λέει, έχει ακούσει πολλά και ενδιαφέροντα, μα κυρίως το πόσο ζεστοί και εγκάρδιοι άνθρωποι είναι οι Κύπριοι.

Σε μια προσωπική εξομολόγηση στην Madame Figaro Κύπρου, ο Eros Ramazzotti αφηγείται τη δική του ιστορία ξεφυλλίζοντας τα κεφάλαια της ζωής του.

Πάει πίσω αρκετές δεκαετίες, τότε που ξεκινούσε, πόσο έντονα ήταν όλα. Ο πόθος και το πάθος του για τη μουσική, η ανάγκη του να γράφει και να τραγουδά τα κομμάτια του. Έντονος, όμως, ήταν και ο φόβος του να αποτύχει να μην τα καταφέρει. Γι’ αυτό, όπως λέει, δούλεψε σκληρά και έχασε πράγματα, κυρίως προσωπικό χρόνο. Αλλά δεν το μετανιώνει, και κάθε φορά που ανεβαίνει πάνω στη σκηνή με χιλιάδες κόσμου από κάτω να τραγουδάνε τα τραγούδια του, νιώθει ακόμη πιο σίγουρος για τις κατά καιρούς επιλογές του.

Ούτε για τους έρωτές του έχει μετανιώσει. Κάθε ένας από αυτούς του άφησαν κάτι, σίγουρα ένα τραγούδι. Όπως ο ίδιος αναφέρει στη Madame Figaro Κύπρου, ο έρωτας υπήρξε πάντα και εξακολουθεί να είναι η έμπνευσή του, δεν θεωρεί την απώλειά του ως κινητήριο δύναμη.

Διαβάστε ολόκληρη την αποκλειστική συνέντευξη του Eros Ramazoti στη Madame Figaro Κύπρου, στο τεύχος Νοεμβρίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα.



Powered by Super FM

Χορηγός Εποκοινωνίας: Check In Cyprus

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ