Σε δημοτικό σχολείο παίζουν μουσικές του Χατζιδάκι και του Μπετόβεν, στα διαλείμματα

Και στις αίθουσες υπάρχουν πίνακες των Πικάσο, Ντα Βίντσι, και Τσαρούχη.

Article featured image
Article featured image


Είναι ίσως από τις πιο ευχάριστες και αισιόδοξες ειδήσεις που διαβάσαμε εδώ και καιρό, η οποία ιδανικά θα πρέπει να παραδειγματίσει κι άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα τόσο στην Ελλάδα όσο και την Κύπρο.

Το σχολείο-πρότυπο, είναι το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης, το οποίο στα διαλείμματα παίζει από τα μεγάφωνα μελωδίες των Χατζιδάκι, Burger Project και Μπετόβεν.

Μια τακτική που δεν είναι καινούργια, αφού στο εξωτερικό είναι μία συχνή τακτική η οποία προσβλέπει στη δημιουργία ευχάριστων συναισθημάτων στους μαθητές, αλλά και στη μείωση του άγχους και της επιθετικότητάς.

Όπως διαβάζουμε σε σχετική δημοσίευση ελλαδικής ιστοσελίδας, στο συγκεκριμένο σχολείο, διευθυντής και καθηγητές, αναλαμβάνουν συχνά τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις, όπως το τεραστίων διαστάσεων επιδαπέδιο σκάκι εσωτερικού χώρου, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει και το πρώτο ενδοσχολικό τουρνουά σκακιού.


sc1.jpg


Στις πόρτες των τάξεων υπάρχουν εμβληματικά έργα σπουδαίων ζωγράφων ώστε οι μαθητές να έρχονται σε επαφή με τους καλλιτέχνες και τα μοναδικής αισθητικής έργα τους με τρόπο βιωματικό.

Γαΐτης, Πικάσο, Ακριθάκης, Σταθόπουλος, Φασιανός, Ιακωβίδης, Μονέ, Ρενουάρ, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Τσαρούχης, Βαν Γκογκ, Ντα Βίντσι, Μόραλης και Κλιμτ δίνουν άλλο «χρώμα» και ομορφιά στη σχολική καθημερινότητα!



Την είδηση γνωστοποίησε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού η Χρύσα Ξακοπούλου, δασκάλα στο σχολείο, η οποία θέλησε να ευχαριστήσει τον διευθυντή για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει. Η ίδια σχολιάζει μάλιστα και την επιλογή των έργων τέχνης που κοσμούν τις πόρτες των τάξεων: «Επιλέξαμε σπουδαίους ζωγράφους που εκπροσωπούν ξεχωριστά ρεύματα και εποχές, έτσι ώστε οι μαθητές να μάθουν και να αισθανθούν, να εμπνευστούν και να ταξιδέψουν στο χώρο και το χρόνο, μέσα από χρώματα, καμβάδες και πινέλα…».


sc3.jpg

sc4.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ