Εσύ σε ποια κατηγορία «παρέα και μπύρα» ανήκεις;

Σε όλες τις μεσογειακές χώρες, η συγκέντρωση μιας παρέας για μπύρες δεν χρειάζεται πολλές διατυπώσεις. Ένα-δυο τηλεφωνήματα και η παρέα βρίσκει το κατάλληλο μέρος να πει τα νέα της βδομάδας, να γελάσει, να περάσει λίγες ή πολλές ξέγνοιαστες ώρες.

Article featured image
Article featured image

Στην Κύπρο, δεν υστερούμε καθόλου! Το αντίθετο, μάλιστα. Ίσως είμαστε ακόμα πιο εύκολοι. Σκεφτήκαμε τις 7 επικρατέστερες παρέες που θα προκύψουν ή θα συγκεντρωθούν με αφορμή μία ή περισσότερες μπύρες και σας τις παρουσιάζουμε:

Κατηγορία Νο 1: «Μπάλα και μπύρα»

Όποιον/α ποδοσφαιρόφιλο/η και να ρωτήσεις με τι ποτό πάει ένα ματς στο σπίτι ή έξω, μία είναι η απάντηση (ή μάλλον τρεις): μπύρα, μπύρα, μπύραααα! Αν έχει βρεθεί σε τέτοια παρέα, σίγουρα έχεις πιτσιλιστεί από τη μπύρα που πετιέται από τα μπουκάλια στο πρώτο γκολ της ομάδας.

Κατηγορία Νο 2: «Η χαλαρή μπύρα»

Ύπουλη παρέα. Μπορεί να συγκεντρωθεί για 1-2 ώρες και η «χαλαρή μπύρα» να γίνει ολονύχτιο πάρτι! Μακάρι να είχαμε όλοι και όλες το χρόνο να αφήνουμε τα πράγματα να κυλήσουν τόσο χαλαρά ώστε καμία συγκέντρωση της παρέας να μην ξέρεις πώς θα εξελιχθεί!

Κατηγορία Νο 3: «Μία μπύρα στα γρήγορα»

Γρήγορο lunch με συναδέλφους, σύντομη συνάντηση με τον κολλητό ή την κολλητή σου για να πείτε για το αγόρι ή την κοπέλα που γνωρίσατε εχθές ή απλά μια μπύρα κυριολεκτικά στη γρήγορα καθώς περπατάς στην πόλη με τη φωτογραφική σου μηχανή για το project σου και κάθεσαι σε ένα όμορφο καφέ για να ξεδιψάσεις.

eT1kTpaBJkQoiuDaBqbUefLK2oFeDasRXm79UQ47o3hvonSxMSWwSmn0xYnmjLao-small.jpg


Κατηγορία Νο 4: Η σταθερή μάζωξη για μπύρες

Η παρέα δεν έχει παρά να διαλέξει τη χειρότερη μέρα της εβδομάδας. Άλλοι θεωρούν ως τέτοια τη Δευτέρα, οι περισσότεροι την Τετάρτη. Σε κάθε περίπτωση όλοι είναι πιστοί στο ραντεβού. Δεν χρειάζεται άλλη συνεννόηση. Μέρος και ώρα γνωστή. Και με το πρώτο μεταλλικό καπάκι που ανοίγει το κέφι απογειώνεται μεσοβδόμαδα!

Κατηγορία Νο 5: Να σε κεράσω μια μπύρα;

Η κοπέλα που κάθεται μόνη της στο μπαρ. Ο ενδιαφέρων άγνωστος που ζωγραφίζει δίπλα σου στο καφέ. Ο καινούριος φίλος που κάθισε μαζί σου βλέποντας ότι διαβάζεις το αγαπημένο του βιβλίο. Παρέες και γνωριμίες καινούριες σαν καραβάκια που μόλις ανοίγουν πανιά. Εκείνο το πρώτο «cheers», πού ξέρεις, μπορεί να καθορίσει όλη σου τη ζωή!

Κατηγορία Νο: 6 Οι tasters

Αυτή οι παρέα δεν είναι για όλους. Αν δεν είσαι του παρεΐστικου ανταγωνισμού θα δυσκολευτείς. Ξέρουν απ’ έξω κάθε κατάλογο κάθε μπυραρίας και βάζουν στοιχήματα όχι για την χώρα προέλευσης (αυτό είναι ευκολάκι γι’ αυτούς) αλλά για την πόλη όπου παρασκευάζεται η τάδε υπερψαγμένη μπύρα.

Κατηγορία Νο 7: Η παρέα του «παγωνιέρα»

Πόσες φορές βρεθήκατε με την παρέα να αράζετε σε κάποια κορφή ενός λόφου με θέα θάλασσα και κάποιος είπε «να ’χαμε μια παγωμένη ξανθιά τώρα». Ο επαγγελματίας της παρέας ανοίγει το port baggage και εμφανίζει μπροστά σου μια πανδαισία μπύρας μέσα σε μια παγωνιέρα. Γονατίζεις και τον προσκυνάς!


Σ’ όποια κατηγορία και αν ανήκεις, η Estrella Damm προσκαλεί εσένα και την παρέα σου να απολαύσετε το «Chef’s Choice - Cyprus 2019», 25/11 με 20/12. 14 σεφ επιλεγμένων εστιατορίων δημιουργούν για εσάς πιάτα που συνοδεύονται ιδανικά με την Estrella Damm.

www.chefschoice.com.cy

ESTRELLA-CHEFS-CHOICE-CITYFREE-1200x800.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ