Μακριά από τους κυνηγούς, ο Μάνος έβγαλε αυτές τις φωτογραφίες

Οι περήφανοι Γύπες, στον ουρανό πάνω από το Κούριο.

Article featured image
Article featured image

Η Cyprus from Air και συγκεκριμένα ο Μάνος Μποτρίνι βρέθηκε χθες στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στην περιοχή κοντά στο Κούριο και φωτογράφησε τους περήφανους Γύπες.

«Υπάρχουν στιγμές που απλά θες να αφήσεις κάτω τη φωτογραφική και να μείνεις μόνο να κοιτάς, να θαυμάζεις. Να χαίρεσαι που είναι μακριά από το χέρι ανθρώπου», έγραψε ο ίδιος στο Facebook.

Ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση τόσο γιατί κάποιοι σκοτώνουν τα πουλιά πυροβολώντας τα όσο και από τις δηλητηριάσεις.

Ευτυχώς, μέσω ενός προγράμματος που τέθηκε σε ισχύ πρόσφατα, ο ουρανός του νησιού άρχισε να γεμίζει εκ νέου με άτομα του πανέμορφου είδους που ονομάζεται Griffon Vulture Cyprus.

Οι φωτογραφίες ως απόδειξη διά του λόγου το αληθές.

gypas1.jpg

gypas2.jpg

gypas3.jpg

gypas4.jpg

gypas5.jpg



Πρόγραμμα για την προστασία των γυπών της Κύπρου

Πρόσφατα ξεκίνησε ένα τετραετές πρόγραμμα με την ονομασία 'LIFE with Vultures' (Ζωή με τους Γύπες), το οποίο στοχεύει στην αναχαίτιση της εξαφάνισης του Γύπα από την Κύπρο και την προστασία του αντιμετωπίζοντας τις βασικές απειλές για το είδος.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που σαφέστατα είναι μια σανίδα σωτηρίας για το είδος, χρηματοδοτείται από το εργαλείο LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εταίροι σε αυτή την προσπάθεια είναι ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου, η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, το Terra Cypria και ο διεθνής ΜΚΟ Vulture Conservation Foundation.

Το πρόγραμμά μας για την προστασία των γυπών της Κύπρου έχει επίσημα ξεκινήσει! Το τετραετές πρόγραμμα με την ονομασία '...

Posted by BirdLife Cyprus on Thursday, 28 November 2019

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ