Εκατοντάδες πουλιά βρέθηκαν νεκρά στο δρόμο

Μυστήριο στην Ουαλία με το μαζικό θάνατο πτηνών.

Article featured image
Article featured image

Νεκρά βρέθηκαν εκατοντάδες πουλιά σε ένα δρόμο της νότιας Ουαλίας και οι αρχές διεξάγουν έρευνα για να ανακαλύψουν πώς πέθαναν.

Τα περίπου 225 ψαρόνια βρέθηκαν νεκρά σε ένα δρόμο του Ανγκλσέι, έχοντας αίμα στα σώματά τους.

Ο Dafydd Edwards, του οποίου η σύντροφος βρήκε τα πουλιά, είπε πως έμοιαζε «σαν να έπεσαν νεκρά από τον ουρανό».


1_Dead-starlings-found-on-road.jpg

nekra-poulia-2.jpg


Η οργάνωση Animal and Plant Health Agency πρισυνέλεξε τα πουλιά για εξετάσεις ώστε να διαπιστώσει αν έχουν δηλητηριαστεί.

Η τοπική αστυνομία είπε πως διερευνά την «πολύ παράξενη ανακάλυψη» και απηύθυνε έκκληση σε όποιον γνωρίζει περισσότερες πληροφορίες.



Ο 41χρονος είπε πως η σύντροφός του, Hannah Stevens, είδε στην αρχή ζωντανά τα πουλιά ενώ πήγαινε σε ένα ραντεβού το απόγευμα της Τρίτης. «Είπε πως είδε εκατοντάδες από αυτά να πετούν από πάνω της και σκέφτηκε πως το θέαμα ήταν καταπληκτικό αλλά στην επιστροφή μια ώρα αργότερα, ήταν όλα νεκρά στο δρόμο», δήλωσε ο Dafydd Edwards.

Η Hannah Stevens ανέφερε πως είδε τα πουλιά να τρώνε κάτι στο δρόμο. «Μέτρησα 150 χθες το βράδυ αλλά τα παράτησα καθώς υπήρχαν τριγύρω εκατοντάδες ακόμη, διάσπαρτα παντού. Ήταν σαν είχαν πέσει νεκρά από τον ουρανό», εξήγησε η ίδια. Εκπρόσωπος της οργάνωσης δήλωσε: «Πρόκειται προφανώς για κάτι πολύ ανησυχητικό και θα περιμένουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Προς το παρόν δεν θα ήταν σωστό να κάνουμε εικασίες για το πώς πέθαναν».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ