Η LIFO παρουσιάζει τον Μουσταφά Ακιντζί

Ένα εγκωμιαστικό κείμενο που σκιαγραφεί το προφίλ του Τουρκοκύπριου ηγέτη.

Article featured image
Article featured image

Illustration: Denise Nestor για το POLITICO





«Διαλλακτικός, ειρηνιστής, προοδευτικός, ο Ακιντζί εκπροσωπεί εκείνη τη γενιά Τουρκοκυπρίων που θέλει να υπερβεί τα μίση και τις στείρες αντιπαραθέσεις του παρελθόντος».


Ο Θεόδωρος Αντωνόπουλος, με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Μουσταφά Ακιντζί, την Τετάρτη το βράδυ στα τουρκοκυπριακά κανάλια, σχετικά με την τριμερή διάσκεψη του Βερολίνου που έγινε τον Οκτώβριο, σκιαγραφεί το προφίλ του Τ/κ ηγέτη στην δημοφιλή ελλαδική ιστοσελίδα, μέσα από τις μέχρι στιγμής, δημόσιες πράξεις του.

Ο δημοσιογράφος εξάρει την κίνηση του Μουσταφά Ακιντζί στο να αντιταχθεί στην Τουρκία, σε σχέση με την εισβολή στη Συρία, σημειώνοντας πως ελάχιστοι πολιτικοί θα έπρατταν κάτι αντίστοιχο γνωρίζοντας το πόσο δικτατορικά λειτουργεί η Τουρκία.

Ο κος Αντωνόπουλος, χαρακτηρίζει τον Ακιντζί ως διαλλακτικό, ειρηνιστή και προοδευτικό, κάνοντας αναφορά και στη θητεία του ως δήμαρχος Λευκωσίας, όπου διατηρούσε μια αγαστή συνεργασία με τον Ελληνοκύπριο δήμαρχο Λευκωσίας, Λέλλο Δημητριάδη.

Παράλληλα τον θεωρεί ως την καταλληλότερη επιλογή που έκαναν ποτέ οι Τουρκοκύπριοι και πως μόνο μέσο αυτού μπορεί να δημιουργηθούν οι συνθήκες για λύση του Κυπριακού.


Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της LIFO εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ