Ικανοποιητικό αριθμό γυναικών βλέπει το προεδρικό στο (νέο) κυβερνητικό σχήμα

Μόνο το προεδρικό όμως!

Article featured image
Article featured image


Σε απάντηση όλων όσοι σχολίασαν αρνητικά τον πρόσφατο –μίνι- ανασχηματισμό του προεδρικού, ο οποίος άφησε στο Υπουργικό Συμβούλιο μόλις μία γυναίκα, την κα Ζέτα Αιμιλιανίδου, το προεδρικό ετοίμασε απαντητική επιστολή αναφέροντας πως μπορεί να στο Υπουργικό να παρέμεινε μόλις μια γυναίκα, ωστόσο, το 50% των Επιτρόπων είναι γυναίκες και κακώς παραπονιόμαστε.

Θέλοντας να αποκαταστήσει την πραγματική εικόνα, όπως αναφέρει, διευκρινίζει πως ναι μεν η διακυβέρνηση της χώρας ασκείται μέσω του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά είναι και οι Επίτροποι μέλος του κυβερνητικού σχήματος, τους οποίους μάλιστα διορίζει ο ίδιος ο ΠτΔ, αλλά και οι ημικρατικοί οργανισμοί.

Εν ολίγοις για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, στην ανακοίνωσή του το προεδρικό προσμέτρησε σχεδόν κάθε κρατική και ημικρατική υπηρεσία, μπας και βγουν οι αριθμοί.

Συγκεκριμένα παρουσία γυναικών εντοπίζουμε στο Υπουργείο Εργασίας και στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας, η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Ισότητας των Φύλων και Νομοθεσίας είναι γυναίκες, καθώς και 36% του συνόλου των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών είναι επίσης γυναίκες.

«Η γενικότερη πολιτική του Προέδρου και της διακυβέρνησης και η βαρύτητα που δίνεται στο ρόλο των γυναικών και των νέων, αντικατοπτρίζεται σε μια σειρά από πολιτικές και μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν διαρκώς τα πράγματα στη χώρα μας», είναι το καταληκτικό σχόλιο.



Α.Κ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ