Η επιστροφή (στη μάχη) του Λοΐζου Σέπου

Τρεις μήνες μετά την απόσπασή του, κουνάει μαντήλι στο Υπουργείο Παιδείας και επιστρέφει ως Λυκειάρχης.

Article featured image
Article featured image

Αν ετοιμάζαμε έναν απολογισμό για όλα όσα σημάδεψαν την κυπριακή πραγματικότητα τη χρονιά που μας φεύγει, σίγουρα στα top 10, θα ήταν η έναρξη της σχολικής χρονιάς, με τον Λοΐζο Σέπο, τότε Διευθυντή του Λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα, να διώχνει μαθήτρια από τον προαύλιο χώρο του σχολείου, επειδή αρνείτο να αφαιρέσει τη μαντήλα που φορούσε στο κεφάλι.

Η κοινωνική κατακραυγή που ακολούθησε την πράξη του, ανάγκασε το Υπουργείο Παιδείας να προβεί σε μετάθεσή του στα στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (KIE), με σκοπό να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να αποδοθεί ένα κάποιο αίσθημα δικαιοσύνης.

Μια μετάθεση που διήρκησε τρεις μήνες, αφού πρόσφατα ανακοινώθηκε επίσημα πως ο κος Σέπος επιστρέφει στη μάχη αναλαμβάνοντας τα ηνία του Παγκυπρίου Γυμνασίου. Συγκεκριμένα ο κος Σέπος ανέλαβε ως Λυκειάρχης του σχολείου χθες, Παρασκευή, αφού είχε ειδοποιηθεί την προηγούμενη προφορικά για την επικείμενη μετάθεσή του.

Όπως διαβάζουμε στο padeia-news.com «Η διαδικασία αυτή είχε τροχοδρομηθεί εδώ και καιρό δεν αποτέλεσε έκπληξη. Ο κ. Σέπος αντικατέστησε τη Διευθύντρια του Παγκυπρίου κ. Σοφία Ιωάννου, η οποία προήχθη σε Επιθεωρήτρια Φιλολογικών Μαθημάτων».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ