Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου για την αιφνίδια μετάθεση Σέπου

Μετατέθηκε σήμερα, Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (KIE) ο διευθυντής που την πρώτη μέρα του σχολείου εκδίωξε μαθήτρια η οποία φορούσε μαντίλα.

Article featured image
Article featured image

Ενώ χθες διαβάζαμε ότι το θέμα θεωρείται λήξαν, ενώ φωτογραφίζονταν όλοι μαζί με τη μαθήτρια στο υπουργείο Παιδείας (ο Λοΐζος Σέπος είναι στη φωτογραφία, δεξιά δίπλα από τη μαθήτρια), ενώ γνωρίζαμε ότι αναμένεται απλώς το πόρισμα από την έρευνα που διέταξε ο υπουργός, ξαφνικά βλέπουμε ότι ο διευθυντής τελικά μετατίθεται στα ΚΙΕ.

sepos.jpg


Αυτούσια η ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας, σε σχέση με τη μετάθεση:

Κατόπιν των γνωστών γεγονότων στο Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα της Λευκωσίας και παρόλο που ο Διευθυντής του εν λόγω σχολείου επιθυμεί να συνεχίσει εκεί για να στηρίξει όλα τα παιδιά και να υλοποιήσει την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), η οποία στηρίζεται στις αρχές της πολυπολιτισμικότητας, της διαφορετικότητας και της ελεύθερης έκφρασης, πέραν από εθνικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις του κάθε μαθητή/ριας, κάποιοι προσπαθούν να δυναμιτίσουν το κλίμα με ενέργειές τους.

H Αρμόδια Αρχή, για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας, αποφάσισε να μετακινήσει τον κ. Λοΐζο Σέπο από το Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα και να τον τοποθετήσει στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης. Στη θέση του κ. Σέπου τοποθετείται από αύριο, 9 Σεπτεμβρίου 2019, ο κ. Χρήστος Ζαντήρας.

Τονίζεται εμφατικά ότι η έρευνα διεξάγεται κανονικά και αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019. Αν από την έρευνα διαφανεί ότι προκύπτουν οποιεσδήποτε ευθύνες, αυτές θα αποδοθούν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ