Το πρώτο, το αυθεντικό PlayStation, βγαίνει σε δημοπρασία

Ακόμη και σήμερα, θεωρείται η καλύτερη δουλειά των θρύλων των video games.

Article featured image
Article featured image

Σε δημοπρασία βγαίνει τον ερχόμενο Φεβρουάριο η πρωτότυπη παιχνιδοκονσόλα PlayStation, μέσω του οίκου Heritage Auctions.

Η πιο σπάνια κονσόλα παιχνιδιού, που κυκλοφορεί αυτή στη στιγμή, είναι αποτέλεσμα μίας κοινής συνεργασίας της Nintendo και της Sony, τη δεκαετία του 1980 και θεωρείται η καλύτερη των θρύλων των video games.

Σκοπός της ήταν η σύμπραξη της Sony με την Nintendo, προτού η δεύτερη αποχωρήσει από τη συμφωνία. Στη συνέχεια, η Sony δημιούργησε τη δική της αποκλειστική κονσόλα PlayStation το 1994.

Ο ιδιοκτήτης της, Τέρι Ντίμπολντ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, στο παρελθόν είχε απορρίψει προσφορά αξίας 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων από συλλέκτη στη Νορβηγία. Ωστόσο η νέα τιμή πώλησης, θα αποφασιστεί στη δημοπρασία.

Το 2009, ο Τέρι Ντίμπολντ βρήκε τυχαία το απίστευτα σπάνιο πρωτότυπο σε δημοπρασία σε ένα σωρό «παλιά πράγματα» και το αγόρασε έναντι 75 δολαρίων.

Είναι το τελευταίο «Play Station» στην κατοχή ιδιώτη και κανείς δεν έχει ιδέα πόσο θα αγοραστεί εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια δολάρια, ειδικά εάν υπάρξει πόλεμος προσφοράς μεταξύ συλλεκτών ή μουσείων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ