Νέο application προειδοποιεί πού κινούνται οι κυνηγοί για αποφυγή ατυχημάτων

Έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο και επικίνδυνο κενό που υπήρχε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Article featured image
Article featured image

Πρόβλημα που εντοπίζεται τόσο στην Κύπρο όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, είναι τα ατυχήματα που συμβαίνουν κατά την περίοδο του κυνηγιού, όπου πεζοπόροι, εκδρομείς και κυνηγοί κινούνται στα ίδια σημεία αυξάνοντας τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος ή και δυστυχήματος.


Ένα πρόβλημα, ωστόσο, που επιδιώκει να επιλύσει μια νέα εφαρμογή, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο, που θα δίνει τη δυνατότητα στους κυνηγούς να κοινοποιούν την ακτίνα που κινούνται, ούτως ώστε όλοι οι υπόλοιποι που βρίσκονται στην περιοχή να γνωρίζουν που είναι για να τον αποφύγουν ή να τον προειδοποιήσουν εάν είναι κοντά.


Η εφαρμογή αυτή τη στιγμή ήδη δοκιμάζεται από κυνηγούς και πεζοπόρους στην Γαλλία: «Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αναρωτιούνται γιατί για παράδειγμα γιατί το κυνήγι δεν απαγορεύεται την Κυριακή ή το Σάββατο. Όμως αν υπάρξει μια τέτοια απαγόρευση, τότε και οι κυνηγοί μπορούν να ζητήσουν την απαγόρευση της πεζοπορίας να ζητήσουν σε οποιαδήποτε άλλη μέρα. Όμως όχι, εμείς πραγματικά θέλουμε να ζήσουμε μαζί. Νομίζω πως αυτή η εφαρμογή είναι κάτι πολύ θετικό» υποστηρίζει η Μπεατρίς Ετεβέ, εκπρόσωπος της ομοσπονδία πεζοπόρων.





Η εφαρμογή επιτρέπει στους κυνηγούς να δημοσιοποιούν με μεγάλη ακρίβεια την περιοχή στην οποία πρόκειται να κινηθούν. Μόλις οι κυνηγοί πλησιάσουν, περιπατητές, όσοι μαζεύουν μανιτάρια και οι ποδηλάτες προειδοποιούνται από ένα ηχητικό σήμα.


Πεζοπόροι και κυνηγοί υποστηρίζουν πως τεχνολογία τίθεται στην υπηρεσία της ασφάλειας. Ο Ζουλιέν είναι μέλος της ομάδας που δοκιμάζει αυτή την εφαρμογή και πως σύντομα θα χρησιμοποιείται σε ολόκληρη την Ευρώπη. «Αυτό το εργαλείο μας βοηθάει να γνωρίσουμε καλύτερα τους κυνηγούς, γιατί ξέρουμε που βρίσκονται, οπότε μπορούμε να περάσουμε και να πούμε ένα «γεια». Φυσικά, θα χρειαστεί προσπάθεια, χρόνος και εκπαίδευση. Δεν πρέπει να επιβάλουμε πράγματα, οι άνθρωποι πρέπει να πιστέψουν στην προσπάθεια» υποστηρίζει ο Ζουλιέν Ρεμπουφέ, εκπρόσωπος της ομοσπονδίας ποδηλατών.



Με πληροφορίες από Euronews.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ