Ο Μιχαήλ-Άγγελος είναι ο πρώτος Έλληνας άφυλος χαρακτήρας Pro Wrestling

Και ο πρώτος Έλληνας performer που αγωνίστηκε στις ΗΠΑ για τον παγκόσμιο τίτλο του ZMAK.

Article featured image
Article featured image

Κάπου στον Πειραιά, σε μια πρώην βιοτεχνική γειτονιά, πραγματοποιούνται παραστάσεις της ελληνικής κοινότητας επαγγελματικής πάλης -ένας συνδυασμό καλλιτεχνικής performance και πάλης.

«Είναι ένα show. Δεν πας να δεις ξύλο. Είναι μία παράσταση με χαρακτήρες και σενάρια. Σε κάθε αγώνα, παρακολουθείς μία ιστορία», εξηγεί στο ελληνικό Vice ο Μιχαήλ-Άγγελος, ο πρώτος άφυλος χαρακτήρας Pro Wrestling στην Ελλάδα

ma6.png


Τους χαρακτήρες και τα σενάρια τα επινοεί ο promoter, ενώ οι performers λειτουργούν σε κάθε παράσταση σαν ηθοποιοί.

Ο Μιχαήλ είναι 21 ετών και αυτή τη στιγμή αποτελεί έναν από τους κορυφαίους perfomer του είδους στην Ελλάδα. Άρχισε να ασχολείται με την επαγγελματική πάλη πριν από έξι χρόνια, σε ηλικία μόλις 15 χρονών.

ma3.jpeg


Στην επαγγελματική πάλη, ο Μιχαήλ χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Μιχαήλ-Άγγελος. Σύμφωνα με το σενάριο, ο χαρακτήρας του είναι προϊόν εργαστηρίου και προσεγγίζει τον τέλειο άνθρωπο, διότι δεν είναι ούτε άνδρας ούτε γυναίκα. Ο ίδιος χαρακτηρίζει την περσόνα του ως ένα «άφυλο άτομο».

ma5.jpeg


Στην ελληνική εκδοχή της επαγγελματικής πάλης, ο Μιχαήλ Άγγελος είναι σίγουρα η πιο queer εμφάνιση που υπάρχει και αυτό στην αρχή ήταν σχετικά δύσκολο να γίνει αποδεκτό από το κοινό των παραστάσεων. «Στην αρχή δεν πήγαινε τόσο καλά. Άκουγα περίεργα σχόλια, αλλά σταδιακά με τις παραστάστεις άρχισε να αλλάζει αυτό».

Πλέον, το κοινό του έχει μεγαλώσει και απαρτίζεται από άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά. «Πολλοί γονείς έρχονται με τα παιδάκια τους και μου μιλάνε. Νομίζω ότι είναι οι φανταχτερές στολές και τα χρώματα που τραβούν τα βλέμματα των παιδιών», λέει.

ma2.jpeg


Τον Σεπτέμβριο του 2019, ο Μιχαήλ έγινε πρωταθλητής στο ZMAK, ενώ ήταν ο πρώτος Έλληνας performer που αγωνίστηκε στις ΗΠΑ για τον παγκόσμιο τίτλο του ZMAK. Έχει σπουδάσει ψυχολογία σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο. Σήμερα, εργάζεται και σπουδάζει Κομμωτική. Ακόμα δεν έχει αποφασίσει με τι θα ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά στο μέλλον.

ma4.jpeg




Φωτογραφίες: Ορέστης σεφέρογλου

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο
VICE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ