Όταν ο Luca, ένας γκέι εργένης, υιοθέτησε την Alba, ένα κορίτσι με σύνδρομο Down

Την οποία προηγουμένως είχαν απορρίψει για υιοθεσία 20 οικογένειες.

Article featured image
Article featured image

Η μικρή Alba από τη Νάπολη της Ιταλίας γεννήθηκε με σύνδρομο Down. Αμέσως μετά τη γέννησή της η μητέρα της την εγκατέλειψε λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων που απαιτεί η κατάσταση της. Και σαν να μην έφτανε αυτό, 20 ακόμη οικογένειες απέρριψαν τις προτάσεις υιοθεσίας της.

Ευτυχώς όμως ήρθε στη ζωή της ο Luca Trapaneze.


Ο Luca που έχει εργαστεί εθελοντικά σε πολλά κοινωνικά προγράμματα γνωρίζει πολύ καλά τη δυσκολία της περίπτωσης αλλά και πόσο τραυματική μπορεί να γίνει η απόρριψη.

«Προσφέρω εθελοντική εργασία από τα 14 μου. Έχω δουλέψει με ΑμεΑ και πιστεύω ότι διαθέτω τη γνώση και τις ικανότητες για κάτι τόσο σημαντικό όπως είναι η ανατροφή ενός παιδιού», λέει ο Luca.

Αρκετά χρόνια πριν, όταν ήταν ακόμα μαθητής στο σχολείο, ο καλύτερός του φίλος Diego, νόσησε από καρκίνο, κι έτσι ο Luca πέρασε πολλές ώρες στο νοσοκομείο κάνοντάς του παρέα. Μετά τον πρόωρο θάνατο του Diego, ο Luca ξεκίνησε αμέσως να προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά σε μια εκκλησία της Νάπολης που παρείχε βοήθεια σε άρρωστα παιδιά, ενώ σε ηλικία 25 ετών ίδρυσε με τον τότε σύντροφό του, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, μέσω του οποίου στηρίζει παιδιά με αναπηρίες.


Όταν υιοθέτησε την Alba ήταν μόλις 13 ημερών.

«Όταν την πρωτοπήρα στην αγκαλιά μου, γέμισα χαρά. Ένιωσα αμέσως ότι είναι η κόρη μου. Ήταν η πρώτη φορά που κράτησα μωρό, αλλά όταν κράτησα την Alba ήξερα ότι ήμουν έτοιμος να γίνω ο πατέρας της».


Ωστόσο, η όλη διαδικασία της υιοθεσίας δεν ήταν εύκολη υπόθεση, αφού τα γραφεία αναδοχής προτιμούν παραδοσιακές οικογένειες. Ο Luca δεν είναι συνηθισμένος γονιός. Είναι ομοφυλόφιλος και ζει μόνος του, έπειτα από μια σχέση 11 χρόνων.

Ήταν όμως αποφασισμένος. Μετά από πολλές προσπάθειες και «μάχες» με τη γραφειοκρατία κατάφερε να γίνει ο νόμιμος κηδεμόνας της Alba και να ξεκινήσουν μαζί την οικογένειά τους.

Τα παιδιά με σύνδρομο Down χρειάζονται περισσότερη φροντίδα και προσοχή, αλλά αυτό δεν πτοεί τον Luca. Αισθάνεται υπερ-τυχερός που έχει την ευκαιρία να γίνει ένας καλός πατέρας για τη μικρή Alba. «Μου φέρνει χαρά και ένα αίσθημα ολοκλήρωσης. Είμαι περήφανος που είμαι ο μπαμπάς της», δηλώνει.

O Luca έχει γράψει ένα βιβλίο για τη ζωή του με την Alba, ενώ έχει 155 χιλιάδες ακολούθους στο Instagram όπου δημοσιεύει συχνά κοινά τους στιγμιότυπα. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά και θα αντιληφθεί τι σημαίνει πραγματική αγάπη, δίχως όρια και προϋποθέσεις.

View this post on Instagram

❤Gerardo❤

A post shared by Luca Trapanese (@trapaluca) on

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ