«Ο γιος μου κάνει μπαλέτο», δηλώνει (ευτυχισμένος) ο Θανάσης Κουρλαμπάς

Κανονικά αυτό δεν έπρεπε να αποτελεί είδηση. Και δεν είναι.

Article featured image
Article featured image

Ο λόγος που αναπαράγουμε τα όσα είπε σε σχέση με τον γιο του έχει να κάνει με το… πόσο όμορφα τα είπε.

Σε μια κοινωνία που τα πλείστα αγόρια παίζουν ποδόσφαιρο, αφού αυτό είναι το στερεότυπο για τα αγόρια, ο γιος του Θανάση Κουρλαμπά επέλεξε να κάνει κλασσικό μπαλέτο, αφού «το σώμα του, η διάθεσή του, είναι φτιαγμένα για αυτό», λέει ο γνωστός ηθοποιός.

Τόνισε μάλιστα πως «υπήρξε άνθρωπος στο σχολικό του περιβάλλον που μου είπε βάλτο να παίξει μπάλα»…

Να τι είπε ακριβώς σε σχέση με το χόμπι του παιδιού του: «Ο γιος μου είναι η τέταρτη χρονιά που κάνει κλασικό μπαλέτο. Νομίζω είναι καλός. Αλλά αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο και αυτό που βλέπω στο παιδί είναι πόσο το αγαπάει αυτό. Είναι σε μια σχολή που δεν κάνει παραστάσεις αλλά είναι σε μια σχολή που κάνει χορό για να μπει πιο βαθιά στη ζωή τους.

Τον έχω δει σε μάθημα και πραγματικά είμαι ευτυχισμένος. Είναι μικρός ακόμα, δεν κάνει παραστάσεις, αλλά είναι μια καταπληκτική καθηγήτρια που έχει δύο αγόρια μαθητές που τους κάνει εντατικά μάθημα ώστε σε κάποια χρόνια να μπουν πιο σταθερά σε αυτό το πράγμα.

Όταν βλέπεις το σώμα του, τη διάθεσή του, να είναι φτιαγμένα για αυτό και να το θέλει είναι έγκλημα να το σταματήσεις».

Τι πιο όμορφο να στηρίζει ένας μπαμπάς ή μια μάνα το παιδί τους σε ό,τι κι αν επιλέξει να κάνει; Να του δίνει την ώθηση που χρειάζεται για να κυνηγήσει το όνειρό του, παρατηρώντας το από απόσταση αναπνοής χωρίς να το «πνίγει». Να το ενδυναμώνει με την αγάπη και τη ενθάρρυνσή του, ειδικά όταν αυτό μεγαλώνει σε μια κοινωνία που είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να το δακτυλοδείξει ή και να τον απομονώσει απλώς και μόνο επειδή οι επιλογές και τα θέλω του δεν είναι τα συνηθισμένα.

Τι περισσότερο θέλουν τα παιδιά από τους γονείς, πέραν της αγάπης, της στήριξης, της ενθάρρυνσης, άντε και ενός «μπράβο» που και που.



Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 29.00

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ