Ομοφυλόφιλες γυναίκες έγιναν οι πρώτες που έφεραν στον κόσμο παιδί από δύο μήτρες

Πρόκειται για διαδικασία - ορόσημο στην «κοινή μητρότητα».

Article featured image
Article featured image


Ο Οτις γεννήθηκε πριν από δύο μήνες. Για τη σύλληψή του χρησιμοποιήθηκε μία απλή μέθοδος. Αυτή της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Στην κλασική της «έκδοση» η μέθοδος περιλαμβάνει της συλλογή ωαρίου από τη γυναίκα, τη γονιμοποίηση του στο εργαστήριο και την επιστροφή του (εμφύτευση) στη μήτρα της μητέρας.

Στην περίπτωση των δύο γυναικών, η διαδικασία έγινε με λίγο διαφορετικό τρόπο. Οι ειδικοί συνέλεξαν και γονιμοποίησαν ωάρια από την Ντόνα. Γονιμοποίησαν στο εργαστήριο ένα από αυτά και το εμφύτευσαν στη μήτρα της. Μόλις 18 ώρες αργότερα, το αφαίρεσαν και το εμφύτευσαν εκ νέου στη μήτρα της Τζάσμιν. Ετσι, οι δύο γυναίκες έγιναν οι πρώτες που έφεραν παιδί στον κόσμο από δύο μήτρες.


Lesbian-couple_759.jpg


«Είμαστε συγκλονισμένες, τόσο χαρούμενες, τόσο ευτυχισμένες. Καταφέραμε να έχουμε το δικό μας παιδί», λέει η 30χρονη Ντόνα από το Νότιγχαμσαϊρ μιλώντας στην βρετανική Telegraph.

Με αυτόν τον τρόπο οι δύο γυναίκες αισθάνονται ότι έγιναν και οι δύο μητέρες, κάτι που γι’ αυτές ίσως είναι σημαντικότερο από το να αποκτήσουν και να μεγαλώσουν ένα παιδί. «Είναι κάτι που μας φέρνει ακόμα πιο κοντά συναισθηματικά. Και επίσης με τον τρόπο που έγινε η κυοφορία, μας κάνει να αποκτάμε κοινούς βιολογικούς δεσμούς με τον Οτις», σχολιάζει η Τζάσμιν.


21786154-7753463-image-a-91_1575422017326.jpg
Τζάσμιν (αριστερά) και Ντόνα Φράνσις-Σμιθ, το πρώτο ζευγάρι γυναικών που απέκτησε παιδί που κυοφορήθηκε σε δύο μήτρες


Το όνειρο της Τζάσμιν είναι ο Οτις να γίνει αστροναύτης, όμως όπως λέει «θα τον υποστηρίξουμε σε οποιαδήποτε επιλογή του». Οι δύο γυναίκες παντρεύτηκαν τον Απρίλιο του περασμένου έτους. Γνωρίστηκαν μέσω Διαδικτύου, αφότου η Ντόνα είχε επιστρέψει από την Κύπρο, όπου υπηρετούσε ως αξιωματικός στη βρετανική βάση.Πηγή: www.protagon.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ