Φέτος, το Last Christmas θα το ακούσουμε αλλιώς

Και δεν αναφερόμαστε σε κάποια διασκευή, αλλά στο original.

Article featured image
Article featured image

Μπορεί για πολλούς να αποτελεί το «κόκκινο πανί» των Χριστουγέννων, αφού είναι το μόνιμο soundtrack του Δεκέμβρη, για τους περισσότερους, όμως, το εμβληματικό κομμάτι των Wham είναι το κατεξοχήν τραγούδι των Χριστουγέννων, που σηματοδοτεί την έναρξη των εορτών.

Φέτος, το αγαπημένο αυτό κομμάτι γίνεται 35 ετών και με αφορμή αυτό, στις 13 Δεκεμβρίου θα κυκλοφορήσει μία limited edition «απομίμηση» του original «Last Christmas» single σε συλλεκτικό άσπρο βινύλιο.

Το track κυκλοφόρησε αρχικά τον Δεκέμβριο του 1984, σε ένα διπλό A sid eμε το τραγούδι «Everything She Wants» και έφτασε στο Νο2 των charts, καθώς εκείνη την χρονιά νικήθηκε από τον φιλανθρωπικό «Do They KnowI t’s Christmas», στο οποίο ο George Michael επίσης συμμετείχε.

Το «Last Christmas» είναι το τραγούδι με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο, που δεν έχει φτάσει ποτέ στο Νο1 του Official Singles Chart, παρόλο που κάθε χρόνο από το 2007 μπαίνει στα charts, ενώ το 2017 κατάφερε να κατακτήσει και πάλι τη θέση νούμερο 2 στα charts.

Στα 35 χρόνια ζωής του, η δημοσιότητα του τραγουδιού έχει αυξηθεί και έχει περάσει σε πολλές νέες γενιές με αμέτρητες επανεκτελέσεις από καλλιτέχνες όπως η Taylor Swift, οι The XX και η Ariana Grande.

Μαζί με το συλλεκτικό βινύλιο 7’’, οι fan μπορούν να περιμένουν και την επανακυκλοφορία του επίσημου βίντεο του «Last Christmas», που έχει αναβαθμιστεί σε 4k από τον original σκηνοθέτη, Andy Morahan. To βίντεο για το global smash hit γυρίστηκε τον Νοέμβριο του 1984 στην Ελβετία.




#TRIVIA

1,9 εκατομμύρια φυσικές πωλήσεις & downloads στην Αγγλία

2,8 εκατομμύρια συνολικές πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία

102 εκατομμύρια UK streams

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ