Ο τίτλος της «Miss Universe» στη Νοτιοαφρικανή καλλονή

Για το χρώμα του δέρματος και τα μαλλιά της το μήνυμά της.

Article featured image
Article featured image

Η Ζοζιμπίνι Τούνζι από τη Νότια Αφρική αναδείχθηκε Miss Universe για το 2019 στην τελετή που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Αφού πέρασε με επιτυχία τη δοκιμασία της πασαρέλας με τα μαγιό και τα εντυπωσιακά φορέματα, η Τούνζι κέρδισε γιατί έδωσε την καλύτερη απάντηση στο γιατί θα έπρεπε αυτή να βάλει το στέμμα στο κεφάλι της.

«Μεγάλωσα σε έναν κόσμο όπου μια γυναίκα όπως εγώ - με το χρώμα του δέρματός μου και το στυλ των μαλλιών μου - δεν θεωρήθηκε ποτέ όμορφη. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα αυτό να σταματήσει σήμερα. Θέλω τα παιδιά να μου μοιάσουν και να δουν το πρόσωπό μου και θέλω αυτά να βλέπουν το πρόσωπό τους να αντανακλάται στο δικό μου», είπε στην κριτική επιτροπή η υποψήφια από τη Νότια Αφρική.


«Αν δεν χρησιμοποιείς την ομορφιά σου για την αποστολή της ζωής σου, τότε αυτό είναι ένα άδειο εργαλείο» είπε από την πλευρά της η Σοφία Αραγκόν που εκπροσώπησε επάξια το Μεξικό.

«Το να βρίσκομαι στη σκηνή της Miss Universe δεν είναι απλά ένα όνειρο. Πιστεύω ότι βρήκα την αποστολή μου. Είναι αποτέλεσμα της αποφασιστικότητας, της αυταπάρνησης και της επιμονής. Πιστεύω ότι η αποστολή μου είναι να δείξω στον κόσμο ότι η μαγεία υπάρχει όταν αρνούμαστε να τα παρατήσουμε γιατί το σύμπαν πάντα ανταποκρίνεται σε μια ξεροκέφαλη καρδιά» ήταν η απάντηση που έδωσε από την πλευρά της η Μάντισον Άντερσον που εκπροσώπησε το Πουέρτο Ρίκο.


Η φετινή διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε στην Ατλάντα, θα μείνει στην ιστορία, πάντως, γιατί σε αυτόν συμμετείχε η Μις Μιανμάρ, Σουέ Ζιν Χτετ, η οποία ήταν η πρώτη ανοιχτά ομοφυλόφιλη διαγωνιζόμενη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ