Για ποια διαφορά ηλικίας χρειάζεσαι άδεια από τον Αρχιεπίσκοπο για να παντρευτείς;

Σε τηλεοπτική της συνέντευξη, η Κύπρια ηθοποιός Μαρίνα Μαλένη ανέφερε πως, όταν παντρεύτηκε τον σύζυγό της, Βαρνάβα Κυριαζή, χρειάστηκε, λόγω της διαφοράς ηλικίας που έχουν, να πάρουν ειδική άδεια από τον Αρχιεπίσκοπο.

 


Απ’ ότι ανέφερε, τότε που παντρεύτηκαν αν ο άντρας ήταν 12 χρόνια μεγαλύτερος από τη γυναίκα ή η γυναίκα 6 χρόνια μεγαλύτερη από τον άντρα, έπρεπε απαραίτητα να πάρουν μια έγκριση-βεβαίωση από τον Αρχιεπίσκοπο.

Αυτό, φυσικά, έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, αφού από το 2010 και έπειτα έχει αλλάξει ο Καταστατικός Χάρτης για τη σύναψη θρησκευτικού γάμου. Πλέον, ειδική άδεια του αρχιερέα του τόπου για τέλεση γάμου απαιτείται σε περίπτωση διαφοράς ηλικίας άνω των 25 ετών, είτε μεγαλύτερος είναι ο άντρας είτε μεγαλύτερη είναι η γυναίκα.

«Δεν είναι ότι θα απαγορεύσουμε σε κάποιους να παντρευτούν λόγω της διαφοράς στην ηλικία, απλώς συμπληρώνουμε μια βεβαίωση που λέει ότι η διαφορά αυτή δεν θα αποτελέσει στην πορεία αιτία διαζυγίου», αναφέρει στη CITY υπεύθυνο άτομο από την Αρχιεπισκοπή.


Σχετικα

Βίντεο από τη χιονόπτωση στο Τρόοδος που ξεκίνησε πριν από λίγο

Εταιρία στη Γαλλία έφτιαξε ένα άρωμα για όσους θέλουν να μυρίζουν σαν σπέρμα

Ο Γιούρι Γκέλερ απειλεί ότι θα σταματήσει το Brexit με τηλεπάθεια και μας καίει τον εγκέφαλο

«Αν είχε ζήσει, τώρα θα πήγαινε σχολείο. Στη Σάμο ας πούμε. Και δεν θα τον άφηναν να μπει στην τάξη».

Δεν θα είναι (για πολύ ακόμα) ηλιόλουστη η σημερινή Κυριακή

Ποιος ήταν ο Θεόφιλος, ο ζωγράφος της λαϊκής ρωμιοσύνης