Για ποια διαφορά ηλικίας χρειάζεσαι άδεια από τον Αρχιεπίσκοπο για να παντρευτείς;

Σε τηλεοπτική της συνέντευξη, η Κύπρια ηθοποιός Μαρίνα Μαλένη ανέφερε πως, όταν παντρεύτηκε τον σύζυγό της, Βαρνάβα Κυριαζή, χρειάστηκε, λόγω της διαφοράς ηλικίας που έχουν, να πάρουν ειδική άδεια από τον Αρχιεπίσκοπο.

 


Απ’ ότι ανέφερε, τότε που παντρεύτηκαν αν ο άντρας ήταν 12 χρόνια μεγαλύτερος από τη γυναίκα ή η γυναίκα 6 χρόνια μεγαλύτερη από τον άντρα, έπρεπε απαραίτητα να πάρουν μια έγκριση-βεβαίωση από τον Αρχιεπίσκοπο.

Αυτό, φυσικά, έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, αφού από το 2010 και έπειτα έχει αλλάξει ο Καταστατικός Χάρτης για τη σύναψη θρησκευτικού γάμου. Πλέον, ειδική άδεια του αρχιερέα του τόπου για τέλεση γάμου απαιτείται σε περίπτωση διαφοράς ηλικίας άνω των 25 ετών, είτε μεγαλύτερος είναι ο άντρας είτε μεγαλύτερη είναι η γυναίκα.

«Δεν είναι ότι θα απαγορεύσουμε σε κάποιους να παντρευτούν λόγω της διαφοράς στην ηλικία, απλώς συμπληρώνουμε μια βεβαίωση που λέει ότι η διαφορά αυτή δεν θα αποτελέσει στην πορεία αιτία διαζυγίου», αναφέρει στη CITY υπεύθυνο άτομο από την Αρχιεπισκοπή.


Σχετικα

Ένα αντίθετο μιούζικαλ

Η Μέγκαν έλλειπε από τα γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ

Το καλλιτεχνικό big bang της Άντρεας Χαραλαμπίδου

9 λόγοι που πρέπει να είσαι παρών στο παγκόσμιο φόρουμ «WeAreDevelopers 2019»

Αυτοί βραβεύτηκαν στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες - Κύπρος 2019

Εργαστήρι στη Λεμεσό σου μαθαίνει να βγάζεις «επαγγελματικές» φωτογραφίες με το κινητό σου