Για ποια διαφορά ηλικίας χρειάζεσαι άδεια από τον Αρχιεπίσκοπο για να παντρευτείς;

Σε τηλεοπτική της συνέντευξη, η Κύπρια ηθοποιός Μαρίνα Μαλένη ανέφερε πως, όταν παντρεύτηκε τον σύζυγό της, Βαρνάβα Κυριαζή, χρειάστηκε, λόγω της διαφοράς ηλικίας που έχουν, να πάρουν ειδική άδεια από τον Αρχιεπίσκοπο.

 


Article featured image
Article featured image

Απ’ ότι ανέφερε, τότε που παντρεύτηκαν αν ο άντρας ήταν 12 χρόνια μεγαλύτερος από τη γυναίκα ή η γυναίκα 6 χρόνια μεγαλύτερη από τον άντρα, έπρεπε απαραίτητα να πάρουν μια έγκριση-βεβαίωση από τον Αρχιεπίσκοπο.

Αυτό, φυσικά, έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, αφού από το 2010 και έπειτα έχει αλλάξει ο Καταστατικός Χάρτης για τη σύναψη θρησκευτικού γάμου. Πλέον, ειδική άδεια του αρχιερέα του τόπου για τέλεση γάμου απαιτείται σε περίπτωση διαφοράς ηλικίας άνω των 25 ετών, είτε μεγαλύτερος είναι ο άντρας είτε μεγαλύτερη είναι η γυναίκα.

«Δεν είναι ότι θα απαγορεύσουμε σε κάποιους να παντρευτούν λόγω της διαφοράς στην ηλικία, απλώς συμπληρώνουμε μια βεβαίωση που λέει ότι η διαφορά αυτή δεν θα αποτελέσει στην πορεία αιτία διαζυγίου», αναφέρει στη CITY υπεύθυνο άτομο από την Αρχιεπισκοπή.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ