Εντυπωσιακό time lapse βίντεο από την τοποθέτηση του Ποιητή στην Πλατεία Ελευθερίας

Η δημιουργία ενός ογκώδους -ύψους 6 μέτρων- γυάλινου γλυπτού, σε ένα βίντεο διάρκειας μόλις 4 λεπτών.

 


Article featured image
Article featured image

Στα 36 χρόνια ζωής του ο Ποιητής άλλαξε τελικά «σπίτι». Από την Πύλη Αμμοχώστου, όπου εγκαταστάθηκε το ’83, τότε που ο Ντεκτάς ίδρυε το ψευδοκράτος, μεταφέρθηκε πλέον στην καρδιά της πρωτεύουσας, και της ολοκαίνουργιας και πολύ μοντέρνας Πλατείας Ελευθερίας.

«Το 1983, ήταν ένα σύμβολο αντίστασης, μια κραυγή απέναντι στις τρομερές αδικίες που γινόντουσαν τότε. Αυτή τη στιγμή η Κύπρος σηκώνει το ανάστημά της, παρά το ξύλο που έχει φάει τα τελευταία χρόνια, και ο Ποιητής σηκώνει ανάστημα και λέει «θα τα βγάλω πέρα όσο κι αν βαράτε εσείς», αναφέρει σε συνέντευξή του στη CITY ο ίδιος ο δημιουργός του έργου, Κώστας Βαρώτσος.

Οι εργασίες ανακατασκευής του Ποιητή πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο, υπό το βλέμμα του γλύπτη, αφού ο ίδιος βρέθηκε στην Κύπρο για να επιθεωρήσει τη διαδικασία «επαναδημιουργίας» του πρώτου δημόσιου έργου του στην πλούσια διαδρομή του.

Δείτε πιο κάτω το time lapse βίντεο από την τοποθέτηση του «Ποιητή» στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Λευκωσίας.*Το βίντεο παραχωρήθηκε στη CITY από τη Alpha C.K. Art Gallery, που έχει και την ευθύνη της παραγωγής του.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ