Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης απάντησε σε μαθητές «εάν υπάρχει διαφθορά στην Κύπρο»

Ανάκριση εφ’ όλης της ύλης για θέματα διαφθοράς και διαφάνειας. Οδυσσέας Μιχαηλίδης και Μάριος Σκανδάλης μπροστά σε ακροατήριο μαθητών.

 


Article featured image
Article featured image

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για διαφθορά και διαφάνεια είχαν σήμερα μαθητές με τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας δρα Οδυσσέα Μιχαηλίδη και τον Πρόεδρο του Κυπριακού Φόρουμ Ακεραιότητας κ. Μάριο Σκανδάλη.

Σε ένα μαθητικό Debate ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης απάντησε στο κύριο το ερώτημα των μαθητών «εάν υπάρχει διαφθορά στην Κύπρο» και κάλεσε τους μαθητές να απαξιώσουν τα σκάνδαλα ώστε να αλλάξει η κοινωνία.

 

 

Αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο Γενικός Ελεγκτής και η Υπηρεσία του και στις ασφαλιστικές δικλείδες που δημιουργούνται για τις κοινωνίες και τους πολίτες. «Η διαφθορά», είπε χαρακτηριστικά «είναι χθεσινή, σημερινή και αυριανή».

Ο δρ Μιχαηλίδης απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών που αφορούν τον  έλεγχο των οικονομικών δραστηριοτήτων και τη φορολόγηση της Εκκλησίας,  τα επίκαιρα σκάνδαλα διαφθοράς καθώς και στα θέματα της κατάρρευσης του συνεργατισμού κ.ά.

Ο Μάριος Σκανδάλης απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφέρθηκε στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς με τον οποίον καταδεικνύεται η αντίληψη διαφθοράς στην Κύπρο τονίζοντας πως όσο πιο ψηλά είναι η αντίληψη του λαού για τη διαφθορά τόσο καλύτερη αντιμετώπιση υπάρχει για πάταξη του φαινομένου της.

 

 

Οι μαθητές διατύπωσαν έντονα ερωτήματα για την αύξηση των κρουσμάτων διαφθοράς στην Κύπρο, τις ανησυχίες τους για τη διαπλοκή πολιτικών και άλλων αξιωματούχων και τις επιπτώσεις στο κοινωνικό σύστημα.

Το debate είναι μια συνεργασία του μη κυβερνητικού Οργανισμού REACTION Youth for the Prevention, της Τράπεζας Κύπρου και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στο πλαίσιο του Εθνικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος ΑΘΗΝΑ.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ