Το υπέροχο «Βουνό» του Τεμπέλη Δράκου έχει πλέον βιντεοκλίπ

Ποιος είπε ότι ένα παιδάκι δεν μπορεί να διασκεδάσει ακούγοντας Σωκράτη Μάλαμα;

 


Article featured image
Article featured image

Ακούγοντας «Τα ταξίδια του Τεμπέλη Δράκου» ένας ενήλικας, μπορεί εύκολα να αντιληφθεί πόσο σημαντικό είναι να μπορεί να απολαύσει εξίσου με τα παιδιά του έναν δίσκο με παιδικά τραγούδια, μια παιδική θεατρική παράσταση, ένα παιδικό βιβλίο.

Το αποτέλεσμα στον 3ο δίσκο της σειράς του Τεμπέλη Δράκου, του Κύπριου δημιουργού Γιώργου Χατζηπιερή, είναι άρτιο. Οι πανέμορφες συνθέσεις του Χατζηπιερή απογειώθηκαν με τις ενορχηστρώσεις του Μάριου Τακούσιη, ενώ οι ερμηνείες καλλιτεχνών όπως ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Απόστολος Ρίζος, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, οι Monsieur Doumani, ο Δώρος Δημοσθένους κ.α. βοήθησαν ώστε καλλιτεχνικά και ποιοτικά ο δίσκος να ξεχωρίζει από κάθε άλλο δίσκο με «παιδιάστικα» ακούσματα κυκλοφορεί εκεί έξω.

Τον εν λόγω δίσκο μπορεί να τον ακούσει ευχάριστα ένα παιδί, ενώ και ένας ενήλικας μπορεί το ίδιο εύκολα να συμμετέχει στη διαδικασία ακρόασης από την αρχή ως το τέλος, μια και ο δίσκος μοιάζει να έχει δοθεί ως μια ενιαία ιστορία.

Αφορμή για το εν λόγω δημοσίευμα σαφέστατα δεν αποτελεί ο ίδιος ο δίσκος, μια και αυτός έχει κυκλοφορήσει τρία χρόνια πριν, αλλά το ολοκαίνουργιο βιντεοκλίπ για το τραγούδι «Το Βουνό».

Ένα τραγούδι με την ερμηνεία του Σωκράτη Μάλαμα, ενός από τους πιο χαρισματικούς τραγουδοποιούς στην Ελλάδα, αλλά και ενός ιδιαίτερου ερμηνευτή, με τον οποίο -εδώ αποδεικνύεται περίτρανα πως- μπορεί να διασκεδάσει ακόμα και ένα παιδί ακούγοντάς τον!

Το βίντεο που έφτιαξε ο ταλαντούχος Κύπριος Animator Μιχάλης Παπανικολάου, αποτελεί το πέμπτο μουσικό φιλμ της δημοφιλούς σειράς παιδικών τραγουδιών με την ονομασία Ο Τεμπέλης Δράκος του Γιώργου Χατζηπιερή.

Ευχή μας να έχει την τύχη που είχε το «Ελαφαντάκι», με τα 14 εκ. προβολές.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ