«Να τον αφήσω επειδή τον βίασαν όταν ήταν παιδί;»

«Πρέπει να αφήσω το σύντροφό μου επειδή ανακάλυψα ότι τον βίασαν όταν ήταν παιδί;»

Article featured image
Article featured image

Κοπέλα προβληματίστηκε από κάτι που ανακάλυψε για τον σύντροφό της και η υπόθεσή της έγινε viral.

Δεν είναι εύκολο να βοηθήσεις κάποιον που έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης, ωστόσο, το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να σταθείς δίπλα του/της, προσφέροντας όση περισσότερη στήριξη και αγάπη μπορείς.

Πάντως, δεν είναι ό,τι καλύτερο να καταφύγεις στα social media (πόσο μάλλον στο Reddit) για να ρωτήσεις άσχετο κόσμο αν πρέπει να εγκαταλείψεις τον/την σύντροφό σου επειδή έπεσε θύμα βιασμού, λέει ο Independent.

Μια 20χρονη ανέφερε ότι προσφάτως έμαθε πως ο 24χρονος σύντροφός της είχε επανειλημμένα πέσει θύμα βιασμού από τον θετό αδερφό του όταν ήταν μόλις 11 ετών.

Η κοπέλα είπε ότι, όταν ο σύντροφός της, της το εκμυστηρεύθηκε, ήταν πολύ ταραγμένος, ότι εκείνη κατάφερε εν τέλει να τον ηρεμήσει, αλλά, όταν το ξανασκέφτηκε, η εικόνα τού ψηλού, μυώδους, κυρίαρχου άντρα, που είχε γι’ αυτόν, έγινε κομμάτια.

Προσέθεσε ότι αισθάνεται περίεργα όποτε εκείνος προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί της και ότι δεν αισθάνεται πια έλξη γι’ αυτόν, παρά τις προτροπές που δέχεται από φίλους της να συνεχίσει να βγαίνει μαζί του.

Τα σχόλια-αντιδράσεις, που ακολούθησαν, ήταν σχεδόν 100% καταδικαστικά για την κοπέλα.

Το μήνυμα της κοπέλας:

Είμαι μια 20χρονη γυναίκα και βγαίνω με τον 24χρονο φίλο μου εδώ και 5 μήνες. Είναι ψηλός, μυώδης, ξανθός με μπλε μάτια. Επίσης, είναι πραγματικά επιβλητικός και κάνει marketing σε μια start up. Σε γενικές γραμμές, είναι πολύ έξυπνος, κου-λου-πού κου-λου-πού, καταλαβαίνετε τι εννοώ. Μου αρέσει.

Ωστόσο, παρότι η σεξουαλική μας ζωή είναι καλή, εδώ και μιάμιση εβδομάδα δυσκολεύεται να αποδώσει. Στην αρχή νόμιζα πως είναι η ιδέα μου, οπότε τον ρώτησα, κι εκείνος άρχισε να καταρρέει, μέχρι που παραλίγο να βάλει τα κλάματα. Πολύ πρόσφατα ξεκίνησε να βλέπει έναν ψυχαναλυτή ή «σύμβουλο» σχετικά με την παιδική του ηλικία.

Τότε μου λέει πως, όταν ήταν 11 χρόνων, τον βίασε ο θετός αδερφός του, πολλές φορές όταν ήταν μικρός. Αυτό με γείωσε τελείως, αφού μέχρι εκείνη τη στιγμή έδειχνε τόσο macho και κάτι σαν «σκληρός τυπάς» και τώρα ομολογεί πως τον βίασε ένας άλλος άντρας, ενώ είναι τελείως δακρυσμένος και με κρατάει αγκαλιά.

Του ανταπέδωσα κι εγώ την αγκαλιά και τον άφησα να ξεσπάσει, αλλά τελικά έφυγα (ήμασταν στο διαμέρισμά του).

Καταλαβαίνω απόλυτα πως είναι απαίσιο να είσαι θύμα βιασμού, αλλά ειλικρινά δεν ξέρω αν θα μπορούσα να τον ξαναδώ όπως πριν. Είχα γι’ αυτόν μια εικόνα που [πλέον] έχει καταστραφεί τελείως και ειλικρινά κάθε φορά που βλέπω μήνυμά του νιώθω παράξενα.

Η καλύτερη μου φίλη πιστεύει πως θα έπρεπε να συνεχίσω να βγαίνω ραντεβού μαζί του για λίγο, αλλά στ’ αλήθεια δεν νιώθω να με ελκύει όπως πριν. Δεν έχουμε χωρίσει ακόμη αλλά το σκέφτομαι κάπως.

Είναι σχεδόν αδιανόητο το ότι θα περνούσε καν από το μυαλό κάποιου να χωρίσει με τον/την σύντροφό του για έναν τέτοιο λόγο – κι όμως, πρόκειται για κάτι που ποσταρίστηκε στο ίντερνετ.

Το κείμενο δημοσιεύθηκε αρχικά στη Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ