Ο Αλέξης Σοφοκλέους προβλέπει για τα αποψινά Όσκαρ

Και δεν «βλέπει» Γιώργο Λάνθιμο.

Article featured image
Article featured image

Οι προβλέψεις που κυκλοφορούν τον τελευταίο ένα μήνα στο διαδίκτυο, αφότου ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ, δίνουν και παίρνουν.

Από τη στιγμή που η ταινία του σπουδαίου Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου απέσπασε 10 υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων και αυτές για Καλύτερη Ταινία και Σκηνοθεσία, εννοείται πως διακαής πόθος των απανταχού Ελλήνων είναι ο Λάνθιμος να μαζέψει τελικά αρκετά από τα 10 αγαλματίδια.

Παρόλα αυτά, ο Αλέξης Σοφοκλέους*, παραγωγός πολιτιστικών δρόμενων και πρώην κριτικός κινηματογράφου στην εφημερίδα Σημερινή επί σειρά ετών, τολμά να προβλέψει ότι το «The Favourite» θα κερδίσει τελικά μόνο 3 βραβεία και όχι τα δύο πιο σημαντικά εξ αυτών.


Όπως και να 'χει, σε μερικές ώρες θα γνωρίζουμε κατά πόσο η Ακαδημία έχει άλλη άποψη. Σε λίγες ώρες θα δούμε πόσα αγαλματίδια θα μαζέψει τελικά το The Favourite.


Πιο κάτω οι Οσκαρικές προβλέψεις του Aλέξη Σοφοκλέους:

Καλύτερη Ταινία: Roma

Σκηνοθεσία: Alfonso Cuarón

Α’ Αντρικός Ρόλος: Rami Malek

Α’ Γυναικείος Ρόλος: Glenn Close or Olivia Coleman

Β’ Αντρικός Ρόλος: Richard E. Grant

Β’ Γυναικείος Ρόλος: Rachel Weisz or Regina King

Πρωτότυπο Σενάριο: The Favourite

Διασκευασμένο Σενάριο: BlacKkKlansman

Μοντάζ: The Favourite

Φωτογραφία: Roma

Best Make up and Hair: Vice

Κοστούμια: Black Panther

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: The Favourite

Ξενόγλωσση Ταινία: Roma

Οπτικά Εφέ: Avengers: Infinity War

Μουσική: Black Panther

Τραγούδι: Shallow (A Star Is Born)

Ηχητικό Μοντάζ: A Quiet Place

Best Sound Mixing: Bohemian Rhapsody

Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων: Spider-Man: Into the Spider-Verse


*Ο Αλέξης Σοφοκλέους είναι επαγγελματίας παραγωγός, ερμηνευτής και εκφωνητής πολιτιστικών δρόμενων τα τελευταία 25 χρόνια.

Έχει δημιουργήσει την πρώτη ιδιωτική Συμφωνική Ορχήστρα «Avanti Crossover Symphonic Orchestra» και το μοναδικό αντρικό φωνητικό κουαρτέτο «Avanti 4».

Έχει δημιουργήσει αριθμό ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές διαφημίσεις ως επίσης έχει κάνει ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με την εφημερίδα «Σημερινή», ως κριτικός κινηματογράφου και διαθέτει βαθιά γνώση της έβδομης τέχνης. Κάθε χρόνο καταθέτει τις προβλέψεις του για τα Όσκαρ και λόγω της διαρκούς του ενασχόλησης με τον κινηματογράφο, είναι πάρα πολλές οι φορές που οι προβλέψεις του γίνονται αντικείμενο συζήτησης.

Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με το ΡΙΚ ως εκφωνητής δελτίου ειδήσεων στο ραδιόφωνο, ως επίσης και σε άλλο παγκύπριο κανάλι ως μουσικός παραγωγός.

Ενεργός κοινωνικά πολίτης, με έντονη δραστηριότητα στα πολιτιστικά, κοινωνικά και φιλανθρωπικά τόσο της Κύπρου όσο και του υπόλοιπου κόσμου.

Πρώην «Υπεύθυνος Αποστολών» στην οργάνωση «Εθελοντές Ιατροί - Κύπρος», έλαβε μέρος σε αποστολές στην Αφρική, τη Λωρίδα της Γάζας, τη Δυτική Όχθη και την Συρία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ