Ετοιμάζουν κοιμητήριο μικρών ζώων στη Λάρνακα;

Πώς σχολιάζει ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας. 

 


Article featured image
Article featured image

Μια επιστολή που έφτασε στα χέρια μας σήμερα, νωρίς το πρωί, απευθύνει αίτημα προς τις Αρχές της Λάρνακας, όπως και σε όλους τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς, όπως εξετάσουν την πιθανότητα δημιουργίας ενός κοιμητηρίου για κατοικίδια ζώα.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η δημιουργία ενός χώρου ταφής για μικρά κατοικίδια είναι επιβεβλημένη ανάγκη, όχι μόνο για λόγους υγιεινής αλλά και για συναισθηματικούς λόγους, καθώς κάθε ιδιοκτήτης ζώου θέλει και επιθυμεί μετά το τέλος της ζωής του ζώου του, να του προσφέρει μια αξιοπρεπή ταφή και να το τιμήσει, όπως αυτός νιώθει.

Μάλιστα, όπως τονίζει στην επιστολή της η αποστολέας, τέτοιου είδους πρακτικές είναι σύνηθες φαινόμενο σε πόλεις του εξωτερικού, με σκοπό τα ζώα να θάβονται με υγειονομικούς όρους και όχι να δημιουργούνται ελεύθεροι χώροι ταφής ανεξέλεγκτοι.



Πώς σχολιάζει ο Δήμαρχος Λάρνακας ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Ο Ανδρέας Βύρας μιλώντας στη CITY, είπε πως η επιστολή έχει ληφθεί και έχει μελετηθεί το αίτημα, με τις Αρχές να είναι πρόθυμες να το εξετάσουν και να δουν εάν κάτι τέτοιο είναι εφικτό: «Σαφώς και δεν το απορρίπτουμε, ούτε είμαστε αρνητικοί σε μια τέτοια εξέλιξη. Ωστόσο αντιλαμβάνεστε πως δεν είναι τόσο εύκολο, όσο ακούγεται. Πρέπει να προηγηθεί μελέτη, το πού θα γίνει, πώς θα γίνει, πόσο θα στοιχίσει και άλλες διάφορες παραμέτρους που πρέπει να συνυπολογίσουμε πριν καταλήξουμε στη δημιουργία ενός κοιμητηρίου ζώων».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ