Κάπως έτσι θα μας πάει ο καιρός έως την Κυριακή

Βροχερά και παγωμένα τα πράγματα.

 


Article featured image
Article featured image

Μετά τη σημαντική βελτίωση που παρουσίασε ο καιρός το τελευταίο 24ωρο, επιδεινώνεται και πάλι τις αυγινές ώρες, αρχικά από τα δυτικά καθώς πλησιάζει την περιοχή μας το χαμηλό βαρομετρικό. 

Αυτό το σύστημα θα επηρεάζει την περιοχή μας με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα μέχρι την Κυριακή το απόγευμα. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα σημειώνεται χιονόπτωση κατά διαστήματα.

Η βροχόπτωση του μήνα, από το 46% υπολογίζεται να φτάσει γύρω στο 65-75% μέχρι το πρωί της Δευτέρας όταν βγουν οι μετρήσεις του τριημέρου σύμφωνα με το kitasweather.com.

Την Δευτέρα και την Τρίτη αναμένεται κυρίως ηλιόλουστος καιρός χωρίς βροχές, αλλά με θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Από τις 14 Φεβρουαρίου, ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, γίνεται ευνοϊκή η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας έτσι ώστε να επιστρέψουν οι βροχές, καταιγίδες και τα χιόνια, γι’ αυτό φροντίστε να έχετε ταίρι μέχρι τότε.

 

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το kitasweather.com

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος, με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες με μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση και χιονόστρωση, κυρίως από τα περίπου 1700 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, εκτός από τα ορεινά όπου θα είναι κατά 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, 17 έως 18 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα συνεχίσει κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κατά διαστήματα. Κάποιες καταιγίδες πιθανό να είναι έντονες με μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση και χιονόστρωση, κυρίως από τα περίπου 1700 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, 9 έως 11 στα παράλια και στους -2 βαθμούς στη Χιονίστρα όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Το Σαββατοκύριακο, αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δίνουν βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα σε αρκετές περιοχές. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές με χαλάζι. Κυρίως την Κυριακή υπάρχει ενδεχόμενο χαλαζόστρωσης. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση η οποία την Κυριακή ενδέχεται να είναι πυκνή. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση σε σχέση με την Παρασκευή.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ