Πέντε λόγοι που η Λεμεσός εξακολουθεί να βρίσκεται στη λίστα με τις καλύτερες πόλεις για να ζεις

Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή.

Πέντε λόγοι που η Λεμεσός εξακολουθεί να βρίσκεται στη λίστα με τις καλύτερες πόλεις για να ζεις

Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία Flickr: Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού / Andreas Komodromos

Δημοσιεύτηκε πρόσφατα η λίστα με τις 231 καλύτερες πόλεις για να ζει κανείς, η οποία βασίζεται στην ετήσια έρευνα της διεθνούς εταιρείας συμβούλων επιχειρηματιών «Mercer».

Ανάμεσα σε αυτές, συμπεριλήφθηκε για ακόμη μία φορά και η Λεμεσός, η οποία κατέλαβε την 86η θέση, αφήνοντας πίσω της πόλεις όπως τη Ρίγα (90η), την Αθήνα (89η), το Τελ Αβίβ (104ο), το Πεκίνο (120ο) και άλλες.

Πρώτη σε παγκόσμια κλίμακα ανακηρύχθηκε η Βιέννη, πόλη που κερδίζει την πρωτοκαθεδρία σε ποιότητα ζωής τα τελευταία δέκα χρόνια. Στη δεύτερη θέση, μετά την αυστριακή πρωτεύουσα, κατατάσσεται η Ζυρίχη και την τρίτη θέση μοιράζονται το Βανκούβερ, το Μόναχο και το Όκλαντ. Την υπόλοιπη δεκάδα συμπληρώνουν το Ντίσελντορφ, η Φρανκφούρτη, η Κοπεγχάγη, η Γενεύη και η Βασιλεία. Στην πρώτη δεκάδα με εξαίρεση το Βανκούβερ του Καναδά και το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας οι υπόλοιπες πόλεις είναι ευρωπαϊκές.

Επειδή, όμως, όπως είπαμε και στην αρχή τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή, βρήκαμε 5 λόγους για τους οποίους η Λεμεσός βρίσκεται σε αυτή τη λίστα και θα συνεχίσει να βρίσκεται για πολύ καιρό ακόμη.



Γιατί οι Λεμεσιανοί είναι «έξω καρδιά»

limassol_city1.jpg
Flickr/Andreas Droussiotis

Μπορεί να φταίει η θάλασσα, μπορεί να φταίει ο αέρας που αναπνέουν, μπορεί να φταίει που ζουν στη Λεμεσό. Όποιος και να είναι ο λόγος, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι οι Λεμεσιανοί είναι καμωμένοι από άλλοι πάστα. Άνθρωποι γεμάτοι ζωντάνια, δεν χάνουν ευκαιρία να διασκεδάζουν και να γλεντάνε –δεν τη λένε τυχαία πόλη του κεφιού- μέχρι τελικής πτώσεως. Φιλόξενοι και εγκάρδιοι, νιώθουν περήφανοι για την πόλη τους και το δείχνουν με κάθε τρόπο και αφορμή. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν συναναστραφείς μαζί τους, στη Λεμεσό, θα περάσεις αξέχαστες στιγμές.



Γιατί έχει το πιο όμορφο παραλιακό μέτωπο

41048947445_7866e607c4_o.jpg
Flickr/Andreas Komodromos

Όσους πύργους και να χτίσουν στην πόλη και όσο χρυσό και να της ρίξουν, η Λεμεσός πάντα θα ξεχωρίζει για τις μαγικές βόλτες που σου προσφέρει δίπλα στη θάλασσα, στο αναβαθμισμένο παραλιακό μέτωπο. Από τη Μαρίνα της πόλης μέχρι και τις πρώτες παραλιακές καφετέριες, συναντάς ένα υπέροχο πολυπολιτισμικό κράμα ανθρώπων, καταστάσεων και εικόνων που σε μαγεύουν, ενώ ο αέρας της θάλασσας σε ταξιδεύει μακριά.



Γιατί τα χωριά της επαρχίας Λεμεσού ενδείκνυνται για τις καλύτερες εξορμήσεις

limassol_city2.jpg
Λόφου, Flickr/George Plakides

Με τα ιστορικά κρασοχώρια να αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των χωριών της επαρχίας, αναμφίβολα τα χωριά της Λεμεσού προσφέρονται για αξέχαστες εκδρομές και εξορμήσεις και απέχουν ελάχιστα από το κέντρο της πόλης.




Γιατί έχει το (αυθεντικό) καρναβάλι

limassol_city.jpg
Flickr/Polis Poliviou

Όσες προσπάθειες και να γίνουν, όσοι και αν δοκιμάσουν να το αντιγράψουν, την ζωντάνια και τη μοναδικότητα του λεμεσιανού καρναβαλιού δεν μπορεί να την πετύχει κανείς άλλος. Με τις εκδηλώσεις να διαρκούν για περισσότερες από δύο εβδομάδες, όλη η πόλη κυκλοφορεί μασκαρεμένη, ενώ η μεγάλη παρέλαση αποτελεί το κερασάκι στην αποκριάτικη τούρτα. Αν το έζησες έστω και μία φορά, μπορείς να καταλάβεις τι εννοούμε.




Γιατί είναι η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ

limassol_city3.jpg
Flickr/Polis Poliviou

Οποιαδήποτε ώρα και να βρεθείς στην πόλη και όποια μέρα, η Λεμεσός είναι πάντα alert, αφού όλο και κάτι θα συμβαίνει. Με την καρδιά της πόλης να χτυπάει στο κέντρο, αλλά και παραλιακά είναι σίγουρο ότι όλο και κάτι ξεχωριστό θα βρεις να κάνεις στη Λεμεσό και να ξεδώσεις.



*Σημειώνεται ότι ως βάση αξιολόγησης της ποιότητας ζωής των πόλεων χρησιμοποιούνται συνολικά 39 διαφορετικά κριτήρια που αφορούν πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές πτυχές. Σε αυτά προστίθεται και μια σειρά άλλων παραγόντων όπως η προσωπική ασφάλεια και η υγεία, οι δυνατότητες για μόρφωση, τα συγκοινωνιακά μέσα, καθώς και οι παροχές σε δημόσιες υπηρεσίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ