Σημαντική επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες

Έκτακτο δελτίο καιρού από το Kitasweather.

Article featured image
Article featured image

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα.

Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και τοπικά θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με αυξημένη πιθανότητα χαλαζόστρωσης.

Κυρίως το πρωί, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους παρατεταμένα κυρίως για το δυτικό μισό του νησιού και προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά.

Στο Τρόοδος θα σημειώνεται κατά διαστήματα χιονόπτωση από τα περίπου 1650 μέτρα και άνω, με χιονόστρωση κυρίως από τα 1700 μέτρα και άνω.

Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά διαστήματα πυκνές, με βαριές χιονοστρώσεις κυρίως από τα 1750 μέτρα και άνω.

Από το απόγευμα αρχίζει σταδιακή, σημαντική βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και κορυφές βουνών μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, 16 έως 18 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 1-2 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, 7 έως 9 στα παράλια και στους -2 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως ηλιόλουστος και η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο.

Precipitation1-1-1-2-1.png

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ από αύριο αναµένεται ψηλή πίεση.

Σήµερα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικά βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες µε το καιρό να σηµειώνει βελτίωση από το απόγευµα.

Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναµένεται να πέσει χιόνι. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί και µέχρι το απόγευµα κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγµένη και στα δυτικά µέχρι ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος.

Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη και στα δυτικά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Την Κυριακή, τη ∆ευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο µέχρι την ∆ευτέρα, και µή αξιόλογη µεταβολή την Τρίτη, για να κυµανθεί πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 26 εκατοστά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ