10 + 1 στιγμές κυπριακού καύσωνα που μας έχουν λείψει αφάνταστα

Καλός ο χειμώνας, καλές και οι βροχές -τις είχαμε ανάγκη-, αλλά θέλουμε πίσω το καυτό καλοκαίρι μας!

10 + 1 στιγμές κυπριακού καύσωνα που μας έχουν λείψει αφάνταστα

Καλός ο χειμώνας, καλές και οι βροχές -τις είχαμε ανάγκη-, αλλά θέλουμε πίσω το καυτό καλοκαίρι μας!

Ok είπαμε, μετά από μία παρατεταμένη περίοδο ανομβρίας, μέχρι και δεήσεις κάναμε στον ύψιστο (άλλοι, όχι εμείς) για να σταματήσουν να μας ψεκάζουν οι Εγγλέζοι, να ρίξει επιτέλους βροχές, να ποτιστεί η γη και να γεμίσουν τα φράγματα για να έχουμε νερό να πίνουμε.

Κι αυτός μας άκουσε και έριξε μπόλικο νερό, γέμισαν τα φράγματα, κι εμείς για να δοξάσουμε την τύχη μας, κάναμε live αναμεταδόσεις από τις υπερχειλίσεις, ρεπορτάζ και άρθρα για το πόσα εκατοστά έμειναν για τον Ασπρόκρεμμο, πόσοι λουκκουματζίες έπιασαν πόστο για το μεγάλο γεγονός, ενώ η κοσμοσυρροή του κόσμου για να δει το, χωρίς αμφιβολία, εκπληκτικό φαινόμενο, δεν είχε προηγούμενο.

Ωστόσο, την τελευταία φορά που κοιτάξαμε στο χάρτη, η Κύπρος δεν είναι Αγγλία ούτε καν βόρεια Ευρώπη, άρα δεν έχουμε συνηθίσει σε τέτοιο βροχερό καιρό ούτε και σε τέτοιες θερμοκρασίες για τόσο παρατεταμένο διάστημα. Δεν το σηκώνει το DNA μας.

Γι’ αυτό και μαζέψαμε όλες εκείνες τις στιγμές από τον κυπριακό καύσωνα που μας έχουν λείψει αφάνταστα, με την ελπίδα ότι κάποιος θα ακούσει τις προσευχές μας και θα τον φέρει σύντομα πίσω.


summer_cityfreepres2.jpg
Flickr/Kasi Metcalfe1. Να έχει 45 βαθμούς κελσίου με 70% υγρασία και να χρειάζεσαι μπάνιο, την ίδια στιγμή που μόλις βγήκες απ’ το ντους.


2. Να πέφτεις το βράδυ για ύπνο και να μην μπορείς να αναπνεύσεις από την άπνοια και τις υψηλές θερμοκρασίες.


summer_cityfreepres.jpg
Flickr/Nick Harris3. Να ανάβεις το κλιματιστικό και να χρειάζεται 20 λεπτά για να ξεκινήσει να παγώνει τον χώρο.


4. Να αγοράζεις παγωτό από το περίπτερο της γειτονιάς σου και να θεωρείται επίτευγμα εάν το πάρεις σπίτι σου χωρίς να λιώσει.


5. Να ποτίζεις τα φυτά και τα λουλούδια σου, νωρίς το πρωί και μέχρι το βράδυ να μοιάζουν πεθαμένα.

vrasmos-768x428.jpg6. Να πρέπει να ξεκινάς το a/c του αυτοκινήτου τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το χρησιμοποιήσεις, γιατί διαφορετικά δεν μπορείς να οδηγήσεις.


7. Να κανονίζεις εξόδους, ραντεβού και συναντήσεις βάσει του πού έχει πιο δυνατό κλιματισμό.


Sweating-GQ-30Jun17_b.jpg8. Να παραπονιέσαι για τη ζέστη και να παρακαλείς να βρέξει και να χειμωνιάσει.


9. Να οδηγείς στον αυτοκινητόδρομο ή στη λεωφόρο και η άσφαλτος να αναδύει καυτή αύρα, την οποία μπορείς να δεις με γυμνό μάτι.

summer_cityfreepres1.jpg
Flickr/Άθως Θεοχαρίδης10. Να πηγαίνεις θάλασσα για να δροσιστείς και το νερό να είναι πιο ζεστό και από σούπα τον χειμώνα.


11. Να παραγγέλνεις παγάκια με καφέ, και να βιάζεσαι να τον πιείς πριν λιώσουν κα γίνει ο καφές νερό με λίγο χρώμα.Πες αλήθεια, δεν σου είχουν λείψει οι πιο πάνω εικόνες;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ