10 αντικείμενα καθημερινής χρήσης που έχουν ημερομηνία λήξης και δεν είχαμε ιδέα

Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο πλέον σε αυτή τη ζωή.

10 αντικείμενα καθημερινής χρήσης που έχουν ημερομηνία λήξης και δεν είχαμε ιδέα

Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο πλέον σε αυτή τη ζωή.

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Flickr


Πριν αρκετό καιρό, είχαμε δημοσιεύσει άρθρο στο οποίο είχαμε συμπεριλάβει μία λίστα με προϊόντα βρώσιμα, τα οποία παρότι έχουν πάνω αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης, δεν λήγουν σχεδόν ποτέ. Το μόνο που μπορεί να τους συμβεί είναι να αλλοιωθεί λίγο η γεύση τους, αλλά δεν θα χαλάσουν, ούτε θα καταστούν επικίνδυνα για την υγεία μας.

Στην αντίπερα όχθη, ωστόσο, υπάρχουν κάποια προϊόντα, που δεν είναι βρώσιμα, που όχι μόνο έχουν ημερομηνία λήξης, αλλά είναι και σχετικά σύντομη η διάρκεια ζωής τους, κάτι το οποίο δεν είχαμε ιδέα.

Ποιος πετάει τις χειμωνιάτικες παντόφλες αν δεν λιώσουν, ή ποιος αγοράζει καινούργια βούρτσα μαλλιών αν δεν σπάσει; Μάλλον κανείς ή σχεδόν κανείς, αφού λίγοι γνωρίζουν, εάν γνωρίζουν ότι τα πιο πάνω προϊόντα, μαζί με ακόμη 8 δεν είναι αθάνατα, αλλά αντίθετα η χρήση τους για μεγάλο διάστημα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.


Μπιμπερό και πιπίλες και όλα τα αντικείμενα από λάτεξ «ζουν» μόλις 5 εβδομάδες

depositphotos_15294661-stock-photo-cute-english-bulldog-dog-with.jpg

Λόγω της χρήσης, πολύ σύντομα δημιουργούνται σκασίματα και μικροφθορές, στις οποίες εντοπίζονται βακτήρια.





Οι παντόφλες

071679454_prevstill.jpeg

Σε 6 μήνες από την αγορά -και καθημερινή χρήση- τους έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής τους. Μέχρι τότε θα πρέπει να ελέγχετε αν είναι φτιαγμένες από υλικό που αντέχει στο πλυντήριο, ώστε να τις πλένετε, ανά 2 μήνες, τουλάχιστον.




Τα μαξιλάρια πρέπει να αλλάζονται πριν γίνουν θρύψαλα

Man Lying on SIde.jpg

Έχουν κύκλο ζωής το πολύ 3 χρόνια και πάλι υπό την προϋπόθεση ότι είναι πλενόμενα, ότι αερίζονται συχνά και διατηρούνται καθαρά. Σε διαφορετική περίπτωση γίνονται εστία για ακάρερα και χάνοντας το σχήμα τους, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα σε λαιμό, αυχένα και σπονδυλική στήλη.





Οι πετσέτες

468732_JN005_01.jpg

Όσο ακριβές κι αν είναι, όσο συχνά κι αν πλένονται ο κύκλος ζωής τους ολοκληρώνεται στα 2-3 χρόνια. Ακόμη κι αν τις πλένετε τακτικότατα, το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένες και κυρίως η υφή τους έλκει μύκητες.




Χτένες / βούρτσες μαλλιών

istock-612734662.jpg

Έχουν το πολύ 12 μήνες ζωής. Πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και να αντικαθιστώνται μέσα σ' έναν χρόνο το αργότερο.




Τα σφουγγαράκια πιάτων και οι σπόγγοι μπάνιου

soap-on-sponge.jpg

Στις 2 εβδομάδες χρήσης αντικαταστήστε τα. Γίνονται εστία βακτηρίων, ενώ οι μύκητες που αναπτύσσονται από την υγρασία δίνουν εκείνη τη χαρακτηριστική μυρωδιά μούχλας που συνήθως καλύπτεται από το απορρυπαντικό ή το αφρόλουτρο που χρησιμοποιείτε.



Όλα τα καλλυντικά όλα ανεξαιρέτως

talcum-powder-today-170505-tease_340eac0ed3ef529699fe5b20ea5d3f0d.jpg

Ακόμη και οι πούδρες που θεωρούνται τα μακροβιότερα των καλλυντικών προϊόντων στα 2 χρόνια πρέπει να αντικαθίστανται με φρέσκα. Τα περισσότερα προϊόντα ομορφιάς (μάσκαρα, κραγιόν, λοσιόν για το σώμα) έχουν αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης στη συσκευασία τους. Απλώς πρέπει να θυμάστε πότε αποσφραγίσατε τη συσκευασία και τα χρησιμοποιήσατε για πρώτη φορά.


Με στοιχεία από BuzzFeed, Observer, Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ