Η «Ρένα» του Αύγουστου Κορτώ ανεβαίνει στη σκηνή και καθηλώνει

Ένα συγκλονιστικό έργο, ύμνος στην αγάπη, τη ζωή και τον έρωτα.

Η ηθοποιός Υρώ Μανέ καθηλώνει με την ερμηνεία της στο ρόλο της Ρένας και η σκηνοθέτις Νικαίτη Κοντούρη μας μεταφέρει στη σκηνή την ιστορία μιας γυναίκας, που το μόνο που ήξερε καλά, ήταν να προσφέρει ερωτικές υπηρεσίες.

Στη διάρκεια του έργου αναδεικνύεται το στοιχείο της αθωότητας και ταυτόχρονα η δύναμη για επιβίωση της ιερόδουλης Ρένας.

Στην παράσταση παρακολουθούμε μια ομάδα ρεπόρτερ - συγγραφέων που γνωρίζουν τη Ρένα τη Σμυρνιά στο Athens Pride Parade. Η Ρένα τους καλεί σπίτι της και με τον δικό της μοναδικό τρόπο, ξετυλίγει το νήμα της περιπετειώδους ζωής της.

Μέσα από την αφήγησή της, αποφασίζει να τους μοιράσει ρόλους κι έτσι οι νέοι που την ακολούθησαν αρχίζουν να «υποδύονται» τους μεγάλους έρωτες της ταραγμένης της ζωής. Η Ρένα, στο κλαρί από τα γεννοφάσκια της, μας παρασύρει στο ταξίδι της ζωής της και της ιστορίας της Ελλάδας από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα. Μια συναρπαστική παράσταση γεμάτη εικόνες, μουσικές και τραγούδια ολόκληρου του 20ου αιώνα.

Μαζί με την Υρώ Μανέ, παίζουν οι ηθοποιοί Άγης Εμμανουήλ, Κωνσταντίνος Φάμης και Μιχάλης Αβρατόγλου. Στη σκηνή εμφανίζονται επίσης οι μουσικοί Σταμάτης Πασόπουλος (ακορντεόν) και Παναγιώτης Μανουηλίδης (κιθάρα).

Το έργο έρχεται στην Κύπρο για τρεις παραστάσεις, στις 22 Μαρτίου στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, στις 23 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου και στις 24 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας.

Πληροφορίες και εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com / www.pattihio.com.cy, 25377277

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ