Μια δυνατή μπάντα από τη Λάρνακα την Πέμπτη στη New Division

«Είμαστε και οι τρεις της άποψης ότι τη μουσική πρέπει να την υπηρετείς. Αν θεωρούμε πως ένα στοιχείο, ήχος ή σύνθεση προσθέτει αξία στη μουσική μας, το κρατάμε. Φυσικά, έχουμε διαφορετικά ακούσματα και μουσικές εμπειρίες».

Μια δυνατή μπάντα από τη Λάρνακα την Πέμπτη στη New Division

«Είμαστε και οι τρεις της άποψης ότι τη μουσική πρέπει να την υπηρετείς. Αν θεωρούμε πως ένα στοιχείο, ήχος ή σύνθεση προσθέτει αξία στη μουσική μας, το κρατάμε. Φυσικά, έχουμε διαφορετικά ακούσματα και μουσικές εμπειρίες».

Article featured image
Article featured image

Τελευταία ενημέρωση: Η συναυλία τους που ήταν προγραμαμτισμένη για τις 21 Μαρτίου, στη New Division, θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 4 Απριλίου, στον ίδιο χώρο.


Η εν λόγω δήλωση των Isla Fortuna είχε γίνει παλαιότερα, το 2016 συγκεκριμένα, στο πλαίσιο μιας συνέντευξης στο περιοδικό Time Out Cyprus (Check In Cyprus).

Από τότε μεσολάβησαν πολλά για τη μπάντα, με κυριότερο σημείο αναφοράς στην πορεία τους την κυκλοφορία του άλμπουμ «Verity», το οποίο περιλαμβάνει 8 δικά τους κομμάτια και το οποίο συζητιέται αρκετά ανάμεσα στους Κύπριους μουσικόφιλους και όχι μόνο.

Λέμε όχι μόνο, αφού πολύ πρόσφατη η LIFO έκανε ιδιαίτερη μνεία στους Isla Fortuna, σε ένα αφιέρωμά της για την εναλλακτική μουσική.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ένα απόσπασμα του αφιερώματος, «πέρσι κυκλοφόρησαν επιτέλους το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο 'Verity', που πήρε ενθουσιώδεις κριτικές για τον βαρύ ψυχεδελικό ήχο του, που συνδύαζε πετυχημένα τα blues με την desert rock και το trip hop».




Τη μπάντα αποτελούν οι Λυκούργος Ξενοφώντος (κιθάρες), Νικόλας Φούρναρης (μπάσο, φωνή) και Στέφανος Ηλιόπουλος (ντραμς).

Σε σχέση με το μουσικό background του καθενός, οι ίδιοι μας είχαν συστηθεί στην προαναφερθείσα συνέντευξη.

Νικόλας: Ξεκίνησα με κλασσικό βιολί και μετέπειτα ασχολήθηκα με το μπάσο. Ακούω τα πάντα, φτάνει να με γεμίζουν και να μου κινούν το ενδιαφέρον. Ιδιαίτερη αγάπη μου είναι η trip hop.

Στέφανος: Ξεκίνησα να παίζω drums από 11 χρονών, έχοντας ως κύρια επιρροή drummers από διάφορες ροκ μπάντες. Σιγά-σιγά έπαιρνα εμπειρίες μέσω της συμμετοχής μου σε διάφορα συγκροτήματα και ζωντανές εμφανίσεις. Ένιωθα ότι αυτό θέλω να κάνω στη ζωή μου και τελικά σπούδασα Music Performance στην Αγγλία. Μου αρέσει η καλή μουσική, αυτή που θα με γεμίσει με κάποιο τρόπο. Μπορεί να είναι βαρύ ροκ, fushion jazz, hip hop, ακόμα και ηλεκτρονική μουσική.

Λυκούργος: Από πολύ μικρός είχα μια ιδιαίτερη αδυναμία στη μουσική, ώσπου μια μέρα αποφάσισα να προσπαθήσω να συνοδεύσω το ραδιόφωνο και τους δίσκους που είχα σπίτι με μια κιθάρα. Έτσι ξεκίνησα να μπαίνω στο νόημα. Έπαιζα μουσική που μου άρεσε με φίλους και ήμουν μέλος σε μπάντα όντας φοιτητής στο Λονδίνο.

Όσοι δεν είχατε την τύχη να τους απολαύσετε μέχρι σήμερα, μάλλον ήρθε η ώρα να το κάνετε, την Πέμπτη 4 Απριλίου, στο live της New Division.

Το live αρχίζει στις 21.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερα για τους Isla Fortuna εδώ:islafortuna.bandcamp.com

Isla Fortuna - A Human Nature

A Human Nature, 16 November 2018 at Diaxroniki. Thanks for the vid Constandinos Damalas!

Posted by Isla Fortuna on Sunday, 25 November 2018

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ