Ο Δήμος Λεμεσού ανακοίνωσε εντατικούς ψεκασμούς για τα κουνούπια

Καιρός ήταν!

Article featured image
Article featured image

Ο Δήμος Λεμεσού αντιλαμβανόμενος τις ανησυχίες του κοινού για αυξημένη παρουσία πληθυσμού κουνουπιών, λόγω της φετινής πολυομβρίας ανακοινώνει ότι οι υπηρεσίες του Δήμου άρχισαν και συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τους συστηματικούς ψεκασμούς, με βιολογικά σκευάσματα, σε όλους τους πιθανούς χώρους εκκόλαψης κουνουπιών.

Οι ψεκασμοί θα επεκταθούν σε όλους τους χώρους που υπάρχουν στάσιμα νερά, σε όλη την επικράτεια του Δήμου, ειδικότερα σε ποταμούς, ρυάκια, οχετούς κλπ.
Σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Υγείας των Βρετανικών Βάσεων και του Υπουργείου Υγείας συστάθηκε και εφαρμόζεται Σχέδιο Καταπολέμησης των Κουνουπιών στη Δυτική Λεμεσό, μέσα από διευρυμένες δράσεις με ενισχυμένα μέσα και επιπρόσθετο ανθρώπινο δυναμικό.

Άρχισε και συνεχίζεται, νωρίτερα από άλλες χρονιές, ο καθαρισμός των ανοικτών χώρων οικοπέδων από την άγρια βλάστηση. Παράλληλα ξεκινά και ο καθαρισμός των ποταμών σε όλη την επικράτεια της πόλης.

Επίσης ο Δήμος καλεί το κοινό να συνδράμει στην όλη προσπάθεια με απλά μέτρα όπως αναφέρονται στην ανακοίνωση, τα οποία μπορεί να εφαρμόσει ο καθένας στο σπίτι του και στους ανοικτούς χώρους που βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο του, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη μείωση του προβλήματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ