Masterclass και Q&A με έναν πολυβραβευμένο Κύπριο κινηματογραφιστή

Ο Χάρης Ζαμπαρλούκος θα παρουσιάσει ένα masterclass στην Κύπρο, στο πλαίσιο του Cyprus Film Days, αφού προηγουμένως θα προβληθεί η σπουδαία ταινία Murder on the Orient Express, στην οποία ο ίδιος υπήρξε Διευθυντής Φωτογραφίας.

Article featured image
Article featured image

Με τον Κύπριο κινηματογραφιστή Χάρη Ζαμπαρλούκο είχαμε κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα ενάμιση χρόνο πριν, όταν η ταινία προβαλλόταν στο σινεμά.


Ανάμεσα στα ονόματα αστέρων όπως ο Kenneth Branagh (σκηνοθέτης-πρωταγωνιστής), ο Johnny Depp, η Penelope Cruz, η Michelle Pfeiffer, ο Willem Dafoe και η Judi Dench, φιγουράρει ως γνωστό σε περίοπτη θέση και το δικό του όνομα.

«Η ταινία είναι απίστευτα επιτυχημένη στο σινεμά, πολύ περισσότερο απ’ ότι φανταζόταν τόσο η ‘20th Century Fox Studios’ όσο και εμείς. Πιστεύω, είναι λαϊκή ταινία», μας είχε επισημάνει τότε ο ίδιος, στο πλαίσιο της συνέντευξής μας, όταν του αναφέραμε πως ο κόσμος στην Κύπρο ανταποκρίθηκε μαζικά στην προβολή της.

Μια ταινία για την οποία, μάλιστα, για την οποία ο ίδιος απέσπασε από κοινού με τον σκηνοθέτη Kenneth Branagh το πολύ σημαντικό βραβείο «Duo», στο φεστιβάλ Camerimage της Πολωνίας, που αφορά στην καλύτερη συνεργασία μεταξύ σκηνοθέτη και διευθυντή φωτογραφίας!

haris-city-2w.jpg


Ενάμιση χρόνο μετά, ο Χάρης Ζαμπαρλούκος (BSC, GSC) επιστρέφει στην πατρίδα του, για μια συζήτηση (με Q&A) γύρω από την ταινία Murder on the Orient Express, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Cyprus Film Days / Κινηματογραφικές Μέρες - Κύπρος 2019.

Έπειτα από την προβολή της ταινίας Murder on the Orient Express, το Masterclass θα επικεντρωθεί στο γεγονός ότι γυρίστηκε σε 70mm και θα εξετάσει τα σύγχρονα μέσα επεξεργασίας της εικόνας.

haris-city-2.jpg


Ο ομιλητής θα αναλύσει επιπρόσθετες πτυχές, όπως το γεγονός ότι η ταινία γυρίστηκε αποκλειστικά στο Η.Β. σε ένα ακινητοποιημένο τρένο, ότι ο σκηνοθέτης κατείχε επίσης τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ταινίας και το πώς είναι να συνεργάζεσαι με πολλούς βασικούς ηθοποιούς που αποτελούν το καστ της ταινίας.


Murder on the Orient Express | Θέατρο Ριάλτο

20 Απριλίου 10:00 - 13:30

114', 2017, ΗΠΑ, Μάλτα / USA, Malta

Ο διάσημος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό καλείται να διαλευκάνει τον φόνο που λαμβάνει χώρα στο τρένο Orient Express με το οποίο ταξιδεύει.

Χορηγοί Επικοινωνίας του Cyprus Film Days είναι η CITY και το CHECK IN CYPRUS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ