Ανανεώθηκε η κίτρινη προειδοποίηση [Χάρτης με επηρεαζόμενες περιοχές]

Με βάση τα νέα δεδομένα, η κίτρινη προειδοποίηση έχει ανανεωθεί!

Article featured image
Article featured image

Λαμβάνοντας υπόψη τα νέα τρεξίματα από τα προγνωστικά μοντέλα αλλά και τις μέχρι στιγμής ποσότητες βροχής που έχουν καταγραφεί, το Kitasweather έχει ετοιμάσει ανάλογο χάρτη.

Στο χάρτη βλέπετε τις πιθανότητες που έχει η κάθε περιοχή να δεχτεί τα ύψη βροχής που αναφέρουμε στην προειδοποίηση μας και να δημιουργηθούν τοπικά προβλήματα ή/και πλημμύρες!


Precipitation1-1-1-1-1-1 (1).png



Αρκετές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν το νησί μας κατά την περίοδο της προειδοποίησης, κυρίως από τα βορειοανατολικά - νοτιοανατολικά, από τις οποίες κάποιες θα είναι ισχυρές ή/και ακραίες. Οι καταιγίδες θα είναι κυρίως πολυκυτταρικές. Ο κύριος κίνδυνος κατά την περίοδο της προειδοποίησης είναι οι τοπικές πλημμύρες, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που αναμένονται τοπικά, οι ριπαίοι άνεμοι που ενδέχεται να φτάνουν τα 6-8 μποφόρ και το χαλάζι (≤2 cm). Τοπικά, οι ποσότητες βροχής ενδέχεται να φτάνουν ή και να υπερβαίνουν τα 35 χιλιοστά σε διάστημα 3 ωρών, ή τα 50 χιλιοστά σε διάστημα 6 ωρών.

Λόγω των έντονων ή/και ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν τοπικά το νησί, ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα, κυρίως στο οδικό δίκτυο λόγω υπερχείλισης ποταμών και χειμάρρων, διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες και περιουσίες, ενώ το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό για να μη θέσει τον εαυτό του σε κίνδυνο.

Ισχύει από: 11:00 Τ.Ω, 30/3/2019, μέχρι 18:30 Τ.Ω, 31/3/2019.

Ώρα έκδοσης: 11:00 Τ.Ω, 30/3/2019.

Αναλυτικό δελτίο καιρού θα βρείτε στο Kitasweather.



Τι σημαίνει «Κίτρινος Συναγερμός»

Το επίπεδο επικινδυνότητας «Κίτρινο» σημαίνει ότι ο καιρός είναι δυνητικά επικίνδυνος και τα καιρικά φαινόμενα που έχουν προβλεφθεί δεν είναι ασυνήθιστα, αλλά χρειάζεται προσοχή σχετικά με δραστηριότητες που εκτίθενται σε μετεωρολογικούς κινδύνους. Επίσης, χρειάζεται συχνή ενημέρωση σχετικά με τις αναμενόμενες καιρικές συνθήκες και αποφυγή αχρείαστων μετακινήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ