Τοπικά ισχυρές ή και ακραίες καταιγίδες βλέπει το kitasweather για τις επόμενες ώρες

Οι καταιγίδες θα είναι κυρίως πολυκυτταρικές, ενώ δεν αποκλείονται και κάποιες πολυκυτταρικές.

Article featured image
Article featured image

Αρκετές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν το νησί μας κατά την περίοδο της κίτρινης προειδοποίησης από τα δυτικά – νοτιοδυτικά, από τις οποίες κάποιες θα είναι ισχυρές ή/και ακραίες.

Οι καταιγίδες θα είναι κυρίως πολυκυτταρικές, χωρίς να αποκλείεται κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες να είναι υπερκυτταρικές. Ο κύριος κίνδυνος κατά την περίοδο της προειδοποίησης είναι οι τοπικές πλημμύρες, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που αναμένονται τοπικά, τους ριπαίους ανέμους που ενδέχεται να φτάνουν τα 6-8 μποφόρ και μεγάλο χαλάζι (≤3 cm).

Τοπικά οι ποσότητες βροχής ενδέχεται να φτάνουν ή και να υπερβαίνουν τα 35 χιλιοστά σε διάστημα 3 ωρών, ή τα 50 χιλιοστά σε διάστημα 6 ωρών. Σε περίπτωση εκδήλωσης υπερκυτταρικής καταιγίδας δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ανεμοστρόβιλου.

Λόγω των έντονων ή/και ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν τοπικά το νησί, ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο, λόγω υπερχείλισης ποταμών και χειμάρρων, διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες και περιουσίες, ενώ το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό για να μη θέσει τον εαυτό του σε κίνδυνο.

Δείτε την ανακοίνωση του kitaswether ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ