10 λόγοι για τους οποίους το παιδί σου δεν πρέπει να χάσει αυτό το Φεστιβάλ στην Κύπρο

Αναφερόμαστε, φυσικά, στο «Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες για Παιδιά και Νέους», το οποίο είναι εδώ για 5η χρονιά, από τις 12 μέχρι τις 20 Απριλίου, με εξαιρετικές ταινίες, με πρωταγωνιστές μικρούς υπερήρωες και σημαντικά εργαστήρια.

Article featured image
Article featured image

Πιο κάτω 10 από τους λόγους γιατί κανένα παιδί δεν πρέπει να το χάσει.


1. Γιατί είναι το μοναδικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους που γίνεται για 5η χρονιά στην Κύπρο, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Cyprus Film Days.

  1. Γιατί τα παιδιά, μέσα από τη γνωριμία τους με τον παγκόσμιο κινηματογράφο, θα μπορούν να απολαύσουν όχι μόνο ταινίες αλλά και να συμμετάσχουν σε εργαστήρια, με αξιόλογους εκπαιδευτές. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ολόκληρη της διαδικασία παραγωγής μιας ταινίας μέχρι και την προβολή της στη μεγάλη οθόνη.

  1. Γιατί τα παιδιά θα μπορούν συμμετάσχουν σε εργαστήρι υποκριτικής στην κάμερα με εκπαιδευτή τον ηθοποιό Ανδρέα Τσέλεπο.

  1. Γιατί τα παιδιά θα μπορούν συμμετάσχουν σε εργαστήρι σκηνοθεσίας (smarphone as a camera) με εκπαιδεύτρια την παραγωγό, που συνεργάστηκε με το BBC, Laura Gaynor.

  1. Γιατί τα παιδιά θα μπορούν συμμετάσχουν σε εργαστήρι animation. H φετινή, πρώτη συνεργασία θα περιλαμβάνει μια παρουσίαση - Eισαγωγή στην Tέχνη του Κινουμένου Σχεδίου, και στη συνέχεια, ένα εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 9-11 ετών. Τα παιδιά θα φτιάξουν τη δική τους μικρή ταινία με τη βοήθεια μιας ομάδας επαγγελματιών από το Animafest Cyprus. Tο γενικό συντονισμό του εργαστηρίου και την ευθύνη της παρουσίασης θα έχει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Animafest Cyprus, Γιώργος Τσαγγάρης. Στην παρουσίαση και το εργαστήρι θα συμμετέχουν οι διακεκριμένοι Κύπριοι δημιουργοί του Animation Μιχάλης Παπανικολάου, Κατερίνα Παντέλα, Ανδρέας Ρωσσίδης, Πασχάλης Πασχάλη και Ρεβέκκα Στυλιανού.

  1. Γιατί τα παιδιά θα μπορούν συμμετάσχουν σε εργαστήρι για Κινηματογραφική Αφήγηση στον Κόσμο της Εικονικής Πραγματικότητας (Storytelling in VR), με εκπαιδευτή τον Δώρο Πολυδώρου (ΤΕΠΑΚ) και τον Chris Christou (UNIC-Program of Applied Multimedia, Department of Design and Multimedia, University of Nicosia).

  1. Γιατί όλες οι ταινίες έχουν ως θέμα τους μικρούς Υπερήρωες της καθημερινότητάς μας.

  1. Γιατί στο φεστιβάλ θα προβληθούν 5 εκπληκτικές, πολυβραβευμένες ταινίες από σημαντικά φεστιβάλ για παιδιά και νέους τις οποίες θα μπορούν να τις μοιραστούν, πρωί, παρέα με τους συμμαθητές τους από το σχολείο.

  1. Γιατί δύο από τις ταινίες είναι ανοικτές για το κοινό και μπορούν να τις παρακολουθήσουν, πρωί και απόγευμα, σαββατοκύριακο, παρέα με την οικογένεια τους.

  1. Γιατί γίνεται με πολλή αγάπη και ενθουσιασμό, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ, με στόχο να δημιουργήσει τους θεατές του αύριο.



Ανοιχτές για το κοινό θα είναι οι προβολές των ταινιών:

Supa Mondo | Θέατρο Ριάλτο 13/4 10:00, Ζήνα Πάλλας 13/4 16:00

supa-modo-1108x0-c-default (1).jpg


Likarion Wainaina

74’, 2018, Κένυα, Γερμανία

Η 9άχρονη Τζο λατρεύει τις ταινίες δράσης και ονειρεύεται να γίνει υπερηρωίδα. Η μεγαλύτερή της επιθυμία είναι να γυρίσει μια ταινία και να πρωταγωνιστήσει σε αυτήν. Στη φαντασία της, ξεχνάει ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ασθένειάς της.



The Witch Hunters | Θέατρο Ριάλτο 14/4 10:00, Ζήνα Πάλλας 14/4 16:00

WitchHunters.jpg


Rasko Miljkovic

90’, 2018, Σερβία

Ο 10χρονος Γιόβαν γεννήθηκε με μερική εγκεφαλική παράλυση. Ντροπαλός και χωρίς πολλούς φίλους, συχνά δραπετεύει σε ένα μέρος της φαντασίας του, όπου έχει τον ρόλο του υπερήρωα. Τα πάντα όμως θα αλλάξουν όταν η καινούργια του συμμαθήτρια του ζητήσει να τη βοηθήσει να ελευθερώσει τον πατέρα της από τα ξόρκια μιας «μάγισσας».



Διάβασε περισσότερα για το φεστιβάλ ΕΔΩ



cyprusfilmkids3.jpg


Χορηγοί Επικοινωνίας του Cyprus Film Days είναι η CITY και το CHECK IN CYPRUS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ