Στείλε ένα μήνυμα αγάπης με μια πατάτα και στήριξε... έναν Κοκκινοχωριάτη

Το online κατάστημα «Πατάτες Αγάπης», που έκανε την εμφάνισή του αρχές Φεβρουαρίου, εκ πρώτης όψεως, μοιάζει μ' ένα καλοστημένο τρολ. Αυτό όμως μέχρι τη στιγμή που θα λάβεις στην πόρτα σου μία (κοκκινοχωριάτικη) πατάτα που θα γράφει πάνω της ένα ανώνυμο μήνυμα αγάπης.

Article featured image
Article featured image

Κάπως έτσι ήταν και η δική μας πρώτη επαφή μαζί τους, αφού το όλο εγχείρημα, το οποίο τυχαία εμφανίστηκε στο timeline μας λίγες ημέρες πριν την γιορτή των ερωτευμένων, έμοιαζε να είναι ένα καλοστημένο χιουμοριστικό τρολ.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για μία νεοφυή -εάν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι- επιχείρηση, η οποία διαθέτει φαντασία, χιούμορ και μπόλικες δόσεις... αγάπης γραμμένες πάνω σε πατάτες.

agapis.jpg

Όπως αναφέρουν στη CITY, οι εμπνευστές της ιδέας, οι «Πατάτες αγάπης» είναι ένας έξυπνος και χιουμοριστικός τρόπος για να στείλεις ένα μήνυμα/δώρο σε ένα φίλο σου ανώνυμα. Πιο συγκεκριμένα, είναι πατάτες στις οποίες αποτυπώνεται μια φωτογραφία ή αναγράφεται ένα μήνυμα χιουμοριστικό ή λατρείας και αποστέλλεται στον παραλήπτη με κούριερ, χωρίς αποστολέα «για να υπάρχει ένα μυστήριο», συμπληρώνουν.

Η ιδέα για το εν λόγω project, είναι στην ουσία μία ακόμη «αμερικανιά», όπως λέει η ομάδα των «Πατατών», η οποία στις ΗΠΑ είναι μεγάλο trend. «Το βρήκαμε εξαιρετικά αστείο και εμπνευσμένο, και θεωρήσαμε ότι θα έβρισκε εύφορο έδαφος και στην Κύπρο. Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό ανοίγοντας ένα πακέτο που περιέχει μια πατάτα με ερωτικό μήνυμα, χωρίς αποστολέα, είναι «WTF» και μετά «Ποιός & Γιατί;»

Γιατί πατάτες και όχι κάποιο άλλο φρούτο ή λαχανικό;
Γιατί όχι πατάτες; Τι έχουν οι πατάτες;



Η πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται, όπως μαθαίνουμε, είναι 100% κυπριακή και προέρχεται από το Κοκκινοχώρια, αφού οι δημιουργοί επιθυμούν να βοηθήσουν τους ντόπιους παραγωγούς, έχοντας ως μότο «Στείλε ένα μήνυμα με μια πατάτα – στήριξε έναν Κοκκινοχωριάτη»

Το κόστος αυτού του μηνύματος, ανέρχεται για το απλό μήνυμα στα €8.99 και για την προσθήκη φωτογραφίας, η τιμή πάει στα €11.99.

Βέβαια, τις συγκεκριμένες πατάτες, είναι καλό να μην τις μαγειρέψετε αφού έχουν υποστεί μια κάποια ταλαιπωρία για να γραφτεί το μήνυμα, ενώ μέχρι να φτάσουν στον παραλήπτη πέρασαν από ένα πακετάρισμα, έναν μεταφορέα κοκ. «Παρότι θα ήταν νόστιμο, δεν θα το χαρακτηρίζαμε ως το ιδανικότερο δείπνο», συμπληρώνουν οι δημιουργοί.

patates_agapis.jpg


Υπάρχουν δύο τρόποι για να στείλεις στο δικό σου μήνυμα, είτε επιλέγοντας ένα απλό λεκτικό πάνω στην πατάτα με βρώσιμους μαρκαδόρους ζαχαροπλαστικής είτε κολλώντας μια φωτογραφία της επιλογής σας πάνω στην πατάτα με βρώσιμη κόλλα.

Και αν αναρωτιέσαι γιατί κάποιος να επιλέξει να απευθυνθεί στις «Πατάτες Αγάπης» και να μην το κάνει μόνος του, οι δημιουργοί έχουν απάντηση και γι’ αυτό. «Για να στείλεις ένα πακέτο με courier και παράδοση στο σπίτι είναι αρκετά ακριβό. Οι τιμές κυμαίνονται από €7 - €9. Επίσης πρέπει να δώσεις όνομα αποστολέα. Εμείς έχουμε συμφωνίες με εταιρείες παράδοσης αφού στέλνουμε αρκετά «πακέτα» και μπορούμε να στέλνουμε πακέτα ανώνυμα μέσω της σελίδας μας».



Παρότι έχουν μόλις ένα μήνα ζωής,
το κοινό ανταποκρίθηκε πολύ θετικά στην ιδέα τους, αφού την βρήκαν ιδιαίτερα χιουμοριστική και έξυπνη. Αρκετοί ήταν εκείνοι, μάλιστα, που επέλεξαν να στείλουν τα δικά τους μηνύματα γράφοντας «Guess Who» και «I Want You!», εξάπτοντας την περιέργεια του παραλήπτη.

Οι ίδιοι προωθούν τη δουλειά τους, μόνο μέσω των social media και επιθυμούν να φτάσουν σ’ ένα σημείο που όταν κάποιος πληκτρολογεί «πατάτες» στην Google να εμφανίζει τη σελίδα του, ως πρώτους στις επιλογές.

Αν θέλεις να τσεκάρεις τι είναι αυτές οι «Πατάτες Αγάπης» μπορείς να το κάνεις στην ιστοσελίδα τους www.patatesagapis.com ή στο Facebook και στο Instagram.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ