Ρεσιτάλ πιάνου με τον βιρτουόζο σολίστα Γιάννη Γεωργίου

Σ’ ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι, που περνάει από διάφορες εποχές, στυλ και χώρες μάς παρασύρει ο Γιάννης Γεωργίου.

Article featured image
Article featured image

Ο Γιάννης Γεωργίου ζωντανεύει με την ερμηνεία του και τη μοναδική δεξιοτεχνία του στο πιάνο έργα μεγάλων κλασσικών συνθετών.

Στο ρεσιτάλ που θα δώσει ο βιρτουόζος σολίστας στο θέατρο Ριάλτο, στις 17 Μαρτίου, θα ερμηνεύσει δημιουργίες των Μότσαρτ, Ντεμπυσσί, Μπράμς και Ραχμάνινοφ, οι οποίες θα παρουσιαστούν σε τέσσερις ενότητες με γέφυρες κάποια μικρά κομμάτια των Σκαρλάτι και Σκριάμπιν.

Το ακροατήριο θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα δημιουργικό μουσικό κολάζ, όπου αντιπροσωπεύονται πολλές διαφορετικές γλώσσες και μέσα έκφρασης.

Ο Γιάννης Γεωργίου ποτισμένος με το μεσογειακό φως, πέρασε την παιδική του ηλικία στην Κύπρο.


Photo 2.JPG


Παίζει πιάνο από τα έξι του και ερωτεύτηκε την κλασική μουσική μέσα από τα πρώτα ακούσματα που γνώρισε στο σπίτι του.

Φοίτησε στο ειδικό τμήμα για νέους του Royal College of Music και σπούδασε στο Κολλέγιο Μουσικής Trinity του Λονδίνου, με τους Alexander Ardakov και John Bingham, όπου βραβεύτηκε σε αρκετούς διαγωνισμούς και αποφοίτησε με το Δίπλωμα Ερμηνείας DipTCL.

Κυνήγησε το όνειρο του μέχρι τη Μόσχα, στο Κονσερβατόριο Τσαϊκόφσκι, «ιερός τόπος» για κάθε πιανίστα, με καθηγητές τους Pavel Nersessian και Valery Kastelsky -μαθητή του θρυλικού Heinrich Neuhaus.

Αποφοίτησε με το Δίπλωμα Aspirant και είναι ο μοναδικός Κύπριος πιανίστας που κατάκτησε τον συγκεκριμένο τίτλο. Έχει εμφανισθεί επίσης ως σολίστ σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Ελβετία, Γερμανία.

Το ρεσιτάλ τελείται υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λεμεσού κ. Νίκου Νικολαίδη.

Πότε: Κυριακή 17 Μαρτίου, 19:30.

Πού: Θέατρο Ριάλτο.

Εισιτήρια: 77 77 77 45 / rialto.com.cy / 12 ευρώ (μειωμένο 10 ευρώ).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ