Η μετά Eurovision πορεία της Φουρέιρα [μέσα από 10 επιτεύγματά της]

Φωτιά η Φουρέιρα!

Η μετά Eurovision πορεία της Φουρέιρα [μέσα από 10 επιτεύγματά της]

Φωτιά η Φουρέιρα!

Article featured image
Article featured image

Μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει την Eurovision, ωστόσο αναμφισβήτητα ήταν η βασίλισσα της περσινής διοργάνωσης.

Ξεσήκωσε ολόκληρη την Ευρώπη κι έκανε τους πάντες να παραμιλούν για το κορίτσι-φωτιά που έκανε εμάς τους Κύπριου να πιστέψουμε στο ακατόρθωτο, ως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ναι, για πρώτη φορά στην ιστορία της Eurovision η Κύπρος ήταν φαβορί για να κατακτήσει την πρώτη θέση στον μεγάλο τελικό.

Και μετά; Μετά (την Eurovision) η εκρηκτική τραγουδίστρια κάνει διεθνή καριέρα. Περιοδείες σε ολόκληρη την Ευρώπη, καινούργια τραγούδια και συνεργασίες με καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας.

Δείτε πιο κάτω τα 10 (ίσως) πιο σημαντικά επιτεύγματα της Ελένης Φουρέιρα, μετά την Eurovision:


«Fuego» α λα ισπανικά

Η τραγουδίστρια άνοιξε τα φτερά της, κατακτώντας και το ευρύ latin κοινό του πλανήτη, αφού σε συνεργασία με την κυπριακή αποστολή κυκλοφορήσαν το Fuego και στα ισπανικά. Το κομμάτι από τις πρώτες κιόλας ημέρες της κυκλοφορίας του ανέβηκε στην κορυφή των charts στην Ιβηρική Χερσόνησο.




Fuego και λαύρα στο Cyprus Pride 18

Η Ελένη Φουρέιρα εμφανίστηκε στο Cyprus Pride 18.

Την είδηση γνωστοποίησε τότε, μέσω των social media ο Διευθυντής του ΡΙΚ, Μιχάλης Μαραθεύτης, ο οποίος είχε αναφέρει ότι η παρουσία της Φουρέιρα στο Pride ήταν μια πρωτοβουλία του κρατικού καναλιού σε συνεννόηση με τους διοργανωτές.




Ανανέωσε με την Panik Records

Ok, αυτό έγινε λίγο πριν τη συμμετοχή της στη Eurovision. Η Φουρέιρα είχε ανανεώσει την επιτυχημένη συνεργασία της με την Panik Records.

Εδώ, μαζί με τον CEO της εταιρίας, Γιώργο Αρσενάκο, κατά την υπογραφή του συμβολαίου.

eleni.png




Fuego στο Προεδρικό Μέγαρο

Ένα μήνα μετά τον διαγωνισμό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε την Ελένη Φουρέιρα στο Προεδρικό Μέγαρο για να την ευχαριστήσει.

«Ένιωσα την ανάγκη να σε γνωρίσω από κοντά. Θα μπορούσαμε να ήμασταν πρώτοι στην Eurovision», είπε, μεταξύ άλλων, ο ΠτΔ, κατά την άφιξη της «δικής μας Ελένης» στο Προεδρικό Μέγαρο.

foureira.jpg



Στο «Eurovision Gala» της Ισπανίας

Εμφανίστηκε στον εθνικό τελικό της Eurovision, στην Ισπανία, καθώς έχει γίνει μία από τις iconic stars του διαγωνισμού.

Εκεί, πραγματοποίησε ακόμα μία «εκρηκτική» εμφάνιση, ξεσηκώνοντας τους πάντες!

Το «Eurovision Gala» πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο στη Βαρκελώνη.

Eleni-Foureira-Eurovision-Gala-Spain-2019.jpg




Πλατινένιο το «Fuego» στην Ισπανία

Ακόμα μία θριαμβευτική επιτυχία πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Φουρέιρα, καθώς το «Fuego» έγινε πλατινένιο στην Ισπανία! Μάλιστα, η απονομή έγινε λίγο πριν «μαγέψει» με την εμφάνισή της τα μουσικά βραβεία της χώρας.

foureiraPlatinum3.jpg




Διεθνής καριέρα

Περιζήτητη σε όλη την Ευρώπη κατάφερε να γίνει μετά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης αλλά και τις θετικές εντυπώσεις που άφησε..

Έτσι ξεκίνησε η ευρωπαϊκή της περιοδεία με τις εμφανίσεις να είναι sold out. Μεταξύ άλλων, βρέθηκε σε Ισλανδία, Αγγλία, Ισπανία, Ολλανδία, Μάλτα, Αλβανία και Σουηδία.




Tómame

Η Ελένη Φουρέιρα ξεσηκώνει με το «Tómame».

Το «Tómame», με την υπογραφή των δημιουργών του «Fuego», κυκλοφόρησε μαζί με music video που σκηνοθέτησε ο βραβευμένος Γιάννης Δημολίτσας, από την Panik Records, σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και στο εξωτερικό σε συνεργασία με τη Sony Music.




TRIUMPH

Ένας uptempo ύμνος για τις γυναίκες. Together we «Triumph»!

Μέσα από ένα uptempo single, που κυκλοφορεί μαζί με music video από την Panik Records, η Ελένη Φουρέιρα στέλνει, με τη φωνή και τον δυναμισμό της, ένα ξεχωριστό μήνυμα σε όλες τις γυναίκες.




Συνεργασία έκπληξη

Φουρέιρα-Snoop Dogg μαζί σε θρυλικό τραγούδι.

Η Ελένη Φουρέιρα, ο Kaan, το δημοφιλές αστέρι του hip hop, και ο θρύλος Snoop Dogg συνεργάζονται για πρώτη φορά και παρουσιάζουν το «Sirens». Το τραγούδι είναι μια πιο χορευτική επανεκτέλεση του θρυλικού «Sweet Dreams (Are Made of This)», των Eurythmics, που κυκλοφόρησε το 1983 και έκανε το γκρουπ γνωστό παγκοσμίως.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ