Σουπερμάρκετ αντικαθιστούν τις πλαστικές συσκευασίες με φύλλα μπανανιάς

Άντε, σύντομα και σε εμάς!

Article featured image
Article featured image

Πέρυσι, μια έκθεση της Credit Suisse προειδοποίησε ότι μέχρι το 2050 θα μπορούσε να υπάρχει περισσότερο πλαστικό απ’ ότι ψάρια στον ωκεανό. Στη συνέχεια, τον Μάρτιο, μια νεκρή φάλαινα ξεβράστηκε στις Φιλιππίνες, με 40 κιλά σκουπίδια στο στομάχι της.

Και οι δύο ιστορίες μεταδόθηκαν σε όλο τον κόσμο και αποτέλεσαν ένα μεγάλο μάθημα για το πώς τα πλαστικά απόβλητα κυριολεκτικά πνίγουν τους ωκεανούς μας. Ένας από τους πιο ορατούς παράγοντες που οδηγούν σε αυτό το χάος είναι οι πλαστικές συσκευασίες των σουπερμάρκετ.

Αλλά το σούπερ μάρκετ Rimping, στο Chiangmai της Ταϊλάνδης, κατέληξε σε μια φυσική εναλλακτική λύση: Φύλλα μπανάνας.

Επίσης, α σούπερ μάρκετ Lotte Mart, στην πόλη Ho Chi Minh, καθώς και τα Saigon Co.op και Big C, στο Hanoi, έχουν αρχίσει να πειραματίζονται με φύλλα μπανάνας ως εναλλακτική λύση για τις συσκευασίες.

veg.jpg


Εκπρόσωπος της αλυσίδας Lotte Mart δήλωσε στην VnExpress ότι, αν και βρίσκονται ακόμα στη φάση της δοκιμής, σχεδιάζουν να αντικαταστήσουν το πλαστικό με τα φύλλα μπανάνας σε εθνικό επίπεδο, πολύ σύντομα. Επιθυμούν, επίσης, να επεκτείνουν την πρακτική στα προϊόντα νωπού κρέατος.

Ένας πελάτης, δήλωσε: «Όταν βλέπω τα λαχανικά τυλιγμένα σε αυτά τα όμορφα φύλλα μπανάνας, είμαι πιο πρόθυμος να αγοράσω μεγαλύτερες ποσότητες. Πιστεύω ότι αυτή η πρωτοβουλία θα βοηθήσει τους ντόπιους να συνειδητοποιήσουν καλύτερα την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος».

Χρήστες του Facebook επαινούν αυτήν την κίνηση και τώρα κι άλλα σουπερμάρκετ, στο Βιετνάμ, ακολουθούν τα βήματά τους.

Σε ολόκληρο τον κόσμο, υπάρχει μια αυξανόμενη τάση για την απαγόρευση και τη μείωση των πλαστικών συσκευασιών μιας χρήσης και των συσκευασιών σε σούπερ μάρκετ.


Πηγή: Vice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ