Το τέλος του «Game of Thrones» είναι κρυμμένο σε στίχους γνωστού τραγουδιού

«Κανείς δεν θα μας πιστέψει, αλλά είναι αλήθεια», λένε οι δύο δημιουργοί της σειράς.

Το τέλος του «Game of Thrones» είναι κρυμμένο σε στίχους γνωστού τραγουδιού

«Κανείς δεν θα μας πιστέψει, αλλά είναι αλήθεια», λένε οι δύο δημιουργοί της σειράς.

Article featured image
Article featured image

Σε σχέση με το «Game of Thrones» και την τελευταία σεζόν του που αρχίζει στις 14 Απριλίου, η αλήθεια βρίσκεται στους Rage Against The Machine, Black Sabbath, Τζόνι Κας, Μπομπ Ντίλαν, U2 και όλους τους καλλιτέχνες που μπήκαν στο playlist του Spotify με τίτλο «Game of Thrones: The End is Coming».

Αυτό ισχυρίζονται οι δύο δημιουργοί της σειράς, Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ. Μπ. Βάις, που επέλεξαν ένα ένα τα τραγούδια. «Η απάντηση για το φινάλε της σειράς είναι 100% κρυμμένη μέσα στα κομμάτια της playlist. Κανείς δεν θα μας πιστέψει, αλλά είναι αλήθεια», δήλωσαν.

Δεν πρόκειται για τραγούδια που θα ακουστούν στη σειρά, αλλά που δημιουργούν τα ίδια συναισθήματα με τα όσα θα συμβούν επί της οθόνης. «Ψάχναμε κομμάτια που μας έκαναν να αισθανόμαστε όπως μας έκανε η σειρά» εξήγησαν. «Υπάρχει μια ποικιλία στη μουσική που χρησιμοποιήσαμε - οι Rage δεν μοιάζουν στο στυλ του Τζόνι Κας, αλλά και οι δύο έχουν μία βαθιά πηγαία δύναμη».


Ας δούμε μερικούς τίτλους: το «Immigrant Song» των Led Zeppelin καταλαβαίνεις γιατί βρίσκεται στη λίστα, από τον πρώτο του κιόλας στίχο: «We come from the land of ice and snow». Το τραγούδι μιλάει για Βίκινγκς, αλλά θα μπορούσε να μιλάει και για τους Λευκούς Οδοιπόρους που έριξαν το Τείχος και μπαίνουν στο Γουέστερος.


To «Seven Nation Army» των White Stripes ταιριάζει γάντι στους στρατούς από διαφορετικούς οίκους του Γουέστερος που θα ενωθούν για να αντιμετωπίσουν τους Λευκούς Οδοιπόρους έξω από το Γουίντερφελ. «Dire Wolf» (The Greatful Dead), «Wolf Like Me» (TV On The Radio), «Wolves of Winter» (Biffy Clyro), «Howlin' For You» (The Black Keys); Στοιχειώδες, αγαπητέ Γουάτσον.


Ποιά όμως από τα 50 τραγούδια της λίστας είναι αυτά που μιλάνε για το φινάλε; Δύσκολο να πεις μόνο από τους τίτλους. Τα τέσσερα τελευταία στη λίστα είναι τα «Born for Greatness»(Papa Roach), «Gold Lion» (Yeah Yeah Yeahs), «Here's Your Future» (The Thermals), «Love is Blindnesss» (U2). Ποιός είναι «γεννημένος για μεγαλείο»; Ο Τζον Σνόου; Ο Τζέντρι; H Άρια; Τι σημαίνει το «Χρυσό Λιοντάρι»; Μήπως ο θρόνος πάει σε κάποιον Λάνιστερ; Στο «Here's Your Future», o Θεός λέει στον Υιο του «Είναι ώρα να γυρίσεις σπίτι, σου υπόσχομαι ότι δεν θα πεθάνεις ολομόναχος». Κάποιος θα θυσιαστεί για να σώσει τους υπόλοιπους, αυτό είναι σίγουρο. Κάποιος ή κάποιοι. Κάτι προσχέδια σεναρίων του τελευταίου κύκλου που είχαν διαρρεύσει πριν από αρκετό καιρό (για τα οποία δεν λέμε λέξη, spoilers όσο δεν πάει άλλο) επιβεβαιώνουν μια τέτοια θυσία. Και μένουν οι στίχοι της κομματάρας των U2 που κλείνει την playlist και το άλμπουμ «Achtung Baby».

Love is blindness
I don't want to see
Won't you wrap the night
Around me?
Oh my heart
Love is blindness

A little death
Without mourning
No call
And no warning
Baby, a dangerous idea
That almost makes sense

Love is clockworks
And cold steel
Fingers too numb to feel
Squeeze the handle
Blow out the candle
Love is blindness


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ