7 τρόποι για να ξεγελάσεις το μυαλό σου ότι το κυπριακό καλοκαίρι είναι εδώ

Έστω κι αν φέτος αρνείται πεισματικά να μας κάνει τη χάρη.

7 τρόποι για να ξεγελάσεις το μυαλό σου ότι το κυπριακό καλοκαίρι είναι εδώ

Έστω κι αν φέτος αρνείται πεισματικά να μας κάνει τη χάρη.

Article featured image
Article featured image

Είπανε του τρελού να χ3$ει και αυτός απ’ την χαρά του ξεκwλι@στηκε. Κάπως έτσι είναι η κατάσταση φέτος με τη μακρά περίοδο βροχών και κακοκαιρίας. Και όλα αυτά σε ένα νησί που συνηθίσαμε να λέμε ότι το καλοκαίρι έχει διάρκεια 350 μέρες. Έλα όμως που φέτος το γυρεύουμε με το κερί. Να θυμηθούμε απλώς ότι είναι Απρίλιος και μέχρι χθες (Τρίτη 16 Απριλίου) έριχνε χιόνι στο Τρόοδος.

Και επειδή δεν βλέπουμε φως στο τούνελ, μέχρι να φιλοτιμηθεί το σύμπαν να μας κάνει τη χάρη, πρέπει εμείς, από μόνοι μας, να επινοήσουμε κάποιους τρόπους για να δημιουργήσουμε έστω στιγμιαία τη ψευδαίσθηση ότι μπαίνει σιγά-σιγά το καλοκαιράκι.

Έχουμε και λέμε…

Γύρισε το μανίκι του πουκαμίσου

Έστω κι αν το πρωί φοράς σακάκι για να βγεις από το σπίτι, λίγο πριν φύγεις τόλμησέ το. Γύρισε το μανίκι ως τον αγκώνα και από πάνω βάλε κανονικά το μπουφάν σου. Κρυπτοκαλοκαιρινό outfit, έστω.

Άναψε το air condition του αυτοκινήτου

Μην του βάλεις πολύ χαμηλή θερμοκρασία, απλώς άναψέ το. Στους 28 βαθμούς, στους 30… Τόσο όσο για να το βλέπεις να δουλεύει και να θυμάσαι ότι πάλε με χρόνια με καιρούς, πάλι δικό μας θα ‘ναι (το κυπριακό καλοκαίρι).

Σταμάτα να τρως σαν να μην υπάρχει Ιούλιος (κλεμμένο)

Συνήθως με το που ξεκινάει η Σαρακοστή, το βλέπουμε ως μια καλή ευκαιρία για να κλείσουμε όσο μπορούμε το στόμα μας. Και σε επίπεδο κουτσομπολιού, αλλά κυρίως σε επίπεδο μάσας. Φέτος, μιας και το καλοκαίρι είναι πολύ πολύ μακριά, όλο και αναβάλλουμε το κλείσιμό του. Πρέπει, όμως. Πού θα πάει, θα έρθει!

Φόρεσε σαγιονάρες

Στο σπίτι, μην τρελαθούμε κιόλας. Είπαμε να ζήσουμε επικίνδυνα, όχι όμως και να την αρπάξουμε τη γρίπη. Με αντιβίωση και κομπρέσες, μάντεψε τι; Winter is coming… again!

Κρύψε ό,τι θυμίζει χειμώνα

Εξαφάνισε ομπρέλες, πέταξε τσάγια, στείλε τα χαλιά στο καθαριστήριο για φύλαξη, πακέταρε και τη θερμοφόρα (μπουγιότα)… Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει (μεταφορικά πάντα, αφού φέτος μόνο ο λογαριασμός του ρεύματος και το budget για πετρέλαιο θέρμανσης καίνε).

Αγόρασε μαγιό

Θα το βρεις στο σταντ του καταστήματος δίπλα από τα σακάκια τύπου Parka που αρνούνται πεισματικά να μας αδειάσουν τον χώρο. Θα μου πεις είναι σαν να αγοράζω καρναβαλίστικα τον Αύγουστο και θα σου πω πως έχεις δίκαιο αλλά τι να κάνουμε; Plus ό,τι θα το βρεις και πιο φθηνά τώρα, off-season.

Βάλε μηχανή για τα κουνούπια

Εντάξει, ένα αστείο κάναμε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ