Η NW Wealth δημοσίευσε έκθεση με τις ασφαλέστερες χώρες για να ζει μία γυναίκα

Η Κύπρος δεν περιλαμβάνεται στη λίστα.

Η NW Wealth δημοσίευσε έκθεση με τις ασφαλέστερες χώρες για να ζει μία γυναίκα

Η Κύπρος δεν περιλαμβάνεται στη λίστα.

Article featured image
Article featured image

Η ετήσια έκθεση της NW Wealth μελέτησε 195 χώρες και εντόπισε τις 5 που προσφέρουν την μεγαλύτερη ασφάλεια στις γυναίκες

Η παγκόσμια ερευνητική εταιρία που μελετά τον πλούτο του πλανήτη και τους παράγοντες που τον επηρεάζουν, κατέγραψε στην ετήσια έκθεσή της τις χώρες που διαθέτουν τα πιο πάνω χαρακτηριστικά.

Η έρευνα ανέλυσε 195 χώρες, βάσει των εγκληματικών καταγραφών που έγιναν σε αυτές και σχετίζονται με βιασμό, δουλεία, εμπόριο και επιθέσεις εναντίον γυναικών.

Οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι, όσον αφορά τα στατιστικά των βιασμών, τα αποτελέσματα ήταν αρκετά αρνητικά. Σε περισσότερες από 40 χώρες, κυρίως της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, μία γυναίκα μπορεί μέχρι και να καταδικαστεί σε φυλάκιση αν καταγγείλει τον βιασμό της στην αστυνομία, με το κατηγορητήριο της μοιχείας ή του εξωσυζυγικού σεξ, με αποτέλεσμα για κάθε έναν βιασμό που καταγγέλλεται στις χώρες αυτές, να έχουμε περισσότερους από 100 βιασμούς που δεν αναφέρονται στην αστυνομία. Την ίδια στιγμή, ακόμα και σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Αυστραλία, για κάθε έναν βιασμό που καταγγέλλεται έχουμε τρεις που δεν γίνονται γνωστοί στις αρχές.

Τι σχέση έχει, όμως, η ασφάλεια των γυναικών με τον πλούτο; Σύμφωνα με την εταιρία, «η ασφάλεια των γυναικών είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να υπολογίσεις την μακροπρόθεσμη πιθανή οικονομική ανάπτυξη μία χώρας, βάσει μίας συσχέτισης στο 90% που φαίνεται ιστορικά ανάμεσα στα επίπεδα οικονομικής ανάπτυξης και στα επίπεδα ασφάλειας των γυναικών.

Αυτό σημαίνει ότι η οικονομική ανάπτυξη ωθείται προς τα πάνω από τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας γυναικών μιας χώρας». Σύμφωνα λοιπόν με αυτό, δεν μας κάνει εντύπωση και η πληροφορία ότι οι χώρες, που παρέχουν την μεγαλύτερη ασφάλεια στις γυναίκες, είναι και αυτές που έχουν δείξει μία μεγάλη οικονομική ανάπτυξη μέσα στα τελευταία 20 χρόνια.

Οι 5 ασφαλέστερες χώρες για τις γυναίκες:

  1. Αυστραλία
  2. Μάλτα
  3. Ισλανδία
  4. Νέα Ζηλανδία
  5. Καναδάς

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ