Πτώση θερμοκρασίας και μεμονωμένες καταιγίδες σήμερα, Μεγάλο Σάββατο

Ποια η πρόγνωση του καιρού για το υπόλοιπο της ημέρας, αλλά και για την Κυριακή του Πάσχα.

Article featured image
Article featured image

Όπως αναφέρει το kitasweather, σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες. Οι βροχές/καταιγίδες θα ακολουθούν νότια πορεία και δεν αποκλείεται να επηρεάσουν τοπικά κάποια νότια τμήματα του νησιού πριν διαλυθούν. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση σε σχέση με σήμερα.

Ο καιρός για την Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα, θα είναι κυρίως ηλιόλουστος, με τη θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή άνοδο σε σχέση με σήμερα Σάββατο, για να φτάσει μέχρι τους 30-31 βαθμούς στο εσωτερικό τη Δευτέρα.

Η θερμοκρασία αυτή την ημέρα θα είναι κατά 3-4 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα καθιστώντας την πιο θερμή ημέρα μέχρι στιγμής για το 2019. Η πιθανότητα βροχής είναι πολύ χαμηλή, με τις όποιες πιθανότητες να είναι περιορισμένες στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό τα απογεύματα.

119-1-4.png

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το kitasweather.com

Σήμερα Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις όπου, σε συνδυασμό με τη σκόνη που προαναφέραμε, θα επικρατεί θολούρα. Νεφώσεις όμως που θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες.

Οι βροχές/καταιγίδες θα ακολουθούν νότια πορεία και δεν αποκλείεται να επηρεάσουν τοπικά κάποια νότια τμήματα του νησιού, πριν διαλυθούν. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 1-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, για να ανέλθει γύρω στους 28 βαθμούς στο εσωτερικό, 23 έως 25 στα παράλια και 14 στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί εως βορειοανατολικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, 13 έως 15 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα ο καιρός θα είναι κυρίως ηλιόλουστος και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ