Ένας Κύπριος ανάμεσα στους ειδικούς εμπειρογνώμονες που έρχονται από Ηνωμένο Βασίλειο

Μετά από αίτημα των Κυπριακών Αρχών και συγκεκριμένα του αρχηγού Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου, φθάνουν στην Κύπρο σήμερα Δευτέρα του Πάσχα, από το Ηνωμένο Βασίλειο, ειδικοί εμπειρογνώμονες με εξειδίκευση σε αυτή τη μορφή εγκλήματος.

Article featured image
Article featured image

Στο νησί έρχονται για να βοηθήσουν σε σχέση με τα πρωτοφανή εγκλήματα που διερευνώνται τις τελευταίες δύο βδομάδες, με δράστη τον 35χρονο Νίκο Μεταξά.

Οι ειδικότητες περιλαμβάνουν Ιατροδικαστή, Κλινικό Ψυχολόγο, Ειδικό Σύμβουλο με εμπειρία σε τέτοιας μορφής εγκλήματα, Ειδικό Ανακριτή με εμπειρία στο σοβαρό έγκλημα και Ειδικό Εμπειρογνώμονα για πολύπλοκες υποθέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στους 5 εμπειρογνώμονες της Scotland Yard που φτάνουν είναι και ο Κύπριος ιατροδικαστής-παθολογοανατόμος Ανδρέας Μαρνερίδης, ο οποίο εργάζεται για χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ είχε κληθεί και στο πρόσφατο παρελθόν στην Κύπρο για διενέργεια νεκροτομών.

marnerides.jpg

Οι εμπειρογνώμονες θα επιχειρήσουν να «διαβάσουν» και να ερμηνεύσουν τις σκέψεις του κατά συρροή δολοφόνου, θα προσπαθήσουν να τοποθετήσουν τα στυγερά εγκλήματα σε ένα χρονικό πλαίσιο αλλά και να διαπιστώσουν αν υπάρχουν κι άλλοι φόνοι εκτός από αυτούς που έχει ήδη ομολογήσει. Τέλος, θα προσπαθήσουν να διαπιστώσουν ποια ήταν τα κίνητρα του στυγερού δολοφόνου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ